Dames van JSV op jacht naar promotie

nieuwegein • Het damesvoetbalelftal van JSV doet het uitstekend. Na zeven wedstrijden staat het team - waarvan Chantal van Mourik sinds 2018 de teammanager is - op de derde plaats met slechts twee punten achterstand op koploper Brederodes.

Chantal komt vanwege blessureleed niet elke wedstrijd meer in actie. "We hadden er eigenlijk wel op gerekend dat we zo hoog zouden staan", zegt ze. "Dat komt enerzijds door de samenvoeging van de vijfde en vierde klasse. Anderzijds doordat een aantal talentvolle speelsters van MO19 de overstap naar dames 1 maakte. Zij moeten het in zich hebben om volgend seizoen de overstap naar de derde klasse te maken." 

Een belangrijke factor daarbij is volgens Chantal hun scorend vermogen. "Iedere wedstrijd scoren minimaal vijf verschillende speelsters. De jonge meiden hebben in het verleden een goede trainer gehad. Dat merk je duidelijk. Rob Dijksterhuis en zijn assistent-trainer Hans hebben de meiden goede basisvaardigheden aangeleerd. Dat heeft de resultaten van de eerste competitiehelft echt wel gunstig beïnvloed."

Helaas zijn enkele 'oudere' speelsters, die in de seizoen vóór de corona voor zoveel successen zorgden vanwege verschillende oorzaken - waaronder blessures - niet meer in staat om te spelen. Zij zijn dus nu door de jeugd vervangen. Binnenkort spelen de dames van JSV tegen Vreeswijk 2. Chantal: "Voor ons een wedstrijd als alle andere."


Sinterklaastoernooi

nieuwegein • De Petanque Vereniging Nieuwegein (PVN) organiseerde zondag een Sinterklaastoernooi. Er deden 50 boulers aan mee. Winnaar werd Bram van Kuil. Tony van Burik eindigde als tweede. Nieuwkomer Peter van Eijk legde beslag op de derde plaats. Na afloop van het toernooi kwam Sinterklaas hoogstpersoonlijk langs om de prijzen uit te reiken.