vrijdag 2 december

Concert van Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest
20:00, Nieuwegein, Nicolaaskerk, Utrechtsestraatweg 8A
Het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest brengt het winterconcert “Meeslepende klanken” ten gehore, onder leiding van dirigent Hans de Munnik.

Meezingen met ‘Top 2000 Live’ in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
“Never change a winning team” is het motto van Top 2000 Live. Na het succes van vorige seizoenen komen de zangers, zangeres en muzikanten van Top 2000 Live op 2 december terug naar DE KOM met de grootste hits uit het rock-, pop-, soul, en nederbeat repertoire. Maak de stem vast los, de borst maar nat en bereid je voor op een heerlijke avond meezingen en niet stil kunnen blijven zitten bij ‘Alive and Kicking’ van Top 2000 Live.

zaterdag 3 december

Repair Café Nieuwegein
11:00, Nieuwegein. Buurtplein Doorslag, Parelduiker 13
Repair Café repareert kapotte apparaten. Verder herstellen handige vrijwilligers je kleding, fiksen je fietslicht, slijpen messen en kijken je klok na.

Livemuziek van ‘The Troubles' in Nieuwegein
22:00, Nieuwegein, Café Jobzz, Hildo Kropstraat 37-B
The Troubles is een akoestisch kwartet dat uitblinkt door meerstemmige zang. De band wordt gevormd door ervaren muzikanten die hun sporen hebben verdiend in verschillende andere bands. Ze spelen muziek uit de ‘gouden pop en rock-tijd'. Denk aan nummers van The Beatles, The Stones, The Doors, maar ook Crosby Stills Nash en Young en The Eagles.De entree is gratis.

woensdag 7 december

‘Aan tafel met Charles Dickens’ in DE KOM
18:30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Rijk aan klanken, geuren en smaken is het verteldiner ‘Aan tafel met Charles Dickens’. Rasvertellers Janneke Tanja en Frank Belt brengen Dickens’ bekende en minder bekende verhalen tot leven, begeleid door Maurits Boreel op viool. De kok van dienst zorgt aan de hand van het kookboek ‘Aan tafel met Charles Dickens’ van Josephine Leeuwenhoek voor een smakelijk driegangendiner – inclusief drankje en koffie of thee na afloop -, dat op de tafel van de Engelse schrijver zelf niet had misstaan.

donderdag 8 december

Zangeres Maria de Fátima in DE KOM
20:30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Maria de Fátima, geboren en getogen in de volkswijk ‘Boavista', begon al op haar negende aan haar zangcarrière en al op haar twaalfde werden de eerste LP- en CD-opnames uitgebracht. Haar repertoire bestaat, behalve uit de traditionele fado's, voor een deel uit muziek die speciaal voor haar werd gecomponeerd. Sinds haar 21e woont Maria in Nederland waar haar carrière zich verder ontwikkelde en uitgroeide tot een van de bekendste fadista's. Op donderdag 8 december staat ze met ‘Ziel en Zang' in DE KOM.