Kerstmuziek in Grote Kerk Vianen

vianen • In de Grote Kerk van Vianen klinkt op 16 december om 20.30 uur kerstmuziek uit de 15e en 16e eeuw. Het Haarlems Vocaal Ensemble Kwarts zingt de koorwerken, afwisselend ondersteund door de instrumenten van Alta Capella Vianensis. 

Het geheel staat onder leiding van Gerrit Maas. Op het programma staan werken van o.a. Orlando di Lasso, Michael Praetorius en Josquin des Prez.

In dit concert werkt Vocaal Ensemble Kwarts uit Haarlem samen met Alta Capella Vianensis, een instrumentaal ensemble uit de regio Utrecht. Ze brengen deze avond liederen en delen van missen uit het begin van de renaissance tot de laatste periode aan de rand van de barok. Daarbij klinkt een verscheidenheid van stijlen. 

Wat ze bindt is dat de muziek stemmen en instrumenten laat versmelten. Soms volledig in samenklank, soms wat schurend. Maar op momenten ook los van elkaar, er klinken alleen stemmen of instrumenten, bijna inwisselbaar om dan toch weer samen te komen. 

De entree bedraagt 12,50 euro aan de deur. Voorverkoop vindt vanaf 28 november (10 euro à contant) plaats bij Print en Inkstation aan de Voorstraat 100 in Vianen of via www.ticketkantoor.nl.