Sportcomplex Merwestein in Nieuwegein.
Sportcomplex Merwestein in Nieuwegein. Foto: Google Street View

Nieuwegeins sportcomplex wordt mogelijk voor 50 miljoen verbouwd

Algemeen

NIEUWEGEIN • Sportcomplex Merwestein moet voor maximaal 50 miljoen euro verbouwd worden om aan de eisen van de tijd te voldoen. Dat voorstel van sportplatform Verbindion staat in een brief aan het college van B en W aan de gemeenteraad van Nieuwegein. Het voorstel wordt donderdag 12 januari in de Avond voor de Stad besproken.

Verbindion heeft als belangrijke pijlers onder zich sport- en evenementencomplex Merwestein en SportID Nieuwegein, dat de sport in Nieuwegein organiseert. De verbouwing komt voort uit de leeftijd van Merwestein. Het is 40 jaar oud en stamt uit de tijd dat Nieuwegein een nieuwe stad was. Volgens Verbindion kan de verbouwing van het complex aangegrepen worden om de nieuwbouw duurzaam te maken.

Energieverbruik omlaag
Te denken valt aan energieopwekking door zonnepanelen, wat bij de huidige constructie niet mogelijk is. Ook moet het energieverbruik omlaag, zeker gezien de gestegen energieprijzen van het afgelopen jaar. Dit gaat bijdragen aan een betere exploitatie van Merwestein, verwacht Verbindion.

En verder bepleit het platform nieuwbouw van een dubbele sporthal, in plaats van de enkele sporthal nu. Ook moeten entree, horeca en kleedruimten op de schop. Het zwembad krijgt groot onderhoud.

Gemeente is aandeelhouder
Een grote ingreep, waarvoor Verbindion een beroep doet op de gemeente. Die is aandeelhouder van de NV Sportinrichtingen (Verbindion). Volgende week laten raadsleden hun licht schijnen over het voorstel. De Avond voor de Stad begint om 20.00 uur.

Jurgen van Dijk