Met zelfgemaakte lampionnen liepen kinderen een route door Park Oudegein.
Met zelfgemaakte lampionnen liepen kinderen een route door Park Oudegein. Foto: Fotoclub de Ontspanner
MET VIDEO

Ruim 300 Nieuwegeiners lopen ‘lichtjesroute’ met zelfgemaakte lampion door Park Oudegein

Algemeen

NIEUWEGEIN • Ruim 300 bezoekers hebben woensdag met een zelfgemaakte lampion een ‘lichtjesroute’ door Park Oudegein gelopen. Vanaf het MEC op het Natuurkwartier gingen kinderen met hun ouders op zoek naar de dieren van de nacht.

Tijdens de route moesten de kinderen zes raadsels goed beantwoorden om aan het einde van de route warme chocomel bij het kampvuur te verdienen. Daar zong ‘Wondere Wouter’ bovendien liedjes en droeg Liz Ditters gedichten voor. 

Poldermolen draait met lampjes
Verder was er nog een wensboom waar een wens voor het nieuwe jaar in gehangen kon worden en een demonstratie van DSA Disc Golf Nieuwegein. Er werden lampionnen geknutseld en fruit uitgedeeld.

De Poldermolen Oudegein draaide speciaal voor de gelegenheid met lampjes.

Tekst gaat verder onder de video


‘Zeer geslaagde avond’
De lichtjesroute werd georganiseerd door ‘Kinderplatform’, die de avond ‘zeer geslaagd’ noemt. Dat bleek ook uit de reacties van de bezoekers: “Ik ben echt trots dat ik in Nieuwegein woon” en “wat hebben jullie het leuk gedaan, de kids vonden het superleuk.”

Het Kinderplatform is een samenwerkingsverband van Movactor, SportID, Bibliotheek De tweede verdieping, Natuurkwartier, JOGG, Jeugdland, Bouwgein en DE KOM. Tijdens de vakanties, maar soms ook daartussen, organiseren zij activiteiten voor kinderen. Iedere organisatie voor zich, maar ook samen.

Kinderplatform: “Dankzij de inzet van vrijwilligers, maatschappelijke stagiaires en medewerkers was de lichtjesroute een groot succes.”


‘Wondere Wouter’ zong liedjes bij het kampvuur. - Foto: Fotoclub de Ontspanner