• Voorzitter van S.V. Geinoord Hans van der Meijden.
• Voorzitter van S.V. Geinoord Hans van der Meijden. Foto: Gerard van Vliet

Jaar van afscheid én van nieuw begin

nieuwegein • De opening van de nieuwjaarsreceptie werd verricht door Hans van der Meijden, die sinds 2014 de voorzittershamer hanteert. Vanwege zijn grote verdiensten voor de club - waaronder zijn inbreng bij de fusie met VSV Vreeswijk - werd hij benoemd tot erelid. 

Ook Rien Nijsse viel die eer te beurt. Hij deed alles wat bij Geinoord op zijn pad kwam, maar is met name bekend als initiator van het 'Walking Football', dat hij runt met onder meer Gerard van Vliet.

Na zijn welkomswoord herdachten de aanwezige Geinoorders alle leden die in de afgelopen jaren zijn overleden. Daarna volgde een terugblik op 2022, dat door de voorzitter 'een goed seizoen' werd genoemd. En passant werd het aankomende vertrek van hoofdtrainer Gerrit Plomp en diens assistent Ramon Bongers aangehaald.

Voorzitter Van der Meijden noemde in zijn nieuwjaarspraak alle vrijwilligers. "Ik bedank hen voor hun inzet en energie die ze in de club hebben gestopt. Daarbij denk ik vooral aan de mensen van de kantine, van de STN en sponsors als ING en Warmtebouw.’’
Een van de belangrijkste onderwerpen die tijdens de nieuwjaarsreceptie ter sprake kwamen, was de fusie met VSV Vreeswijk. Voorzitter Van der Meijden zei daarover: ‘’We beschikken inmiddels over vier kunstgrasvelden. Drie daarvan worden nu al door de beide verenigingen bespeeld. Klaar voor de toekomst. De nieuwe accommodatie is al volop in aanbouw. Alles loopt op schema."

Op 1 september is de oplevering van het nieuwe complex aan SV Parkhout. Behalve de voetbalclub gaat ook hockeyvereniging MHCN er gebruik van maken. Het nieuwe logo van de fusievoetbalclub is al gepresenteerd en de clubkleuren zijn al bekend. Er wordt straks gespeeld in marineblauwe tenues. 

Met ingang van het nieuwe seizoen gaat de club spelen onder de naam SV Parkhout. Het komende half jaar zal in het teken staan van het ineenvlechten van beide verenigingen. 

"Dat het niet de gemakkelijkste klus zou worden stond al vast, maar op 1 juli moeten we klaar zijn", aldus Van der Meijden. "We zijn er zeker van dat dat ook gaat lukken.

Thijs Middelkoop