Huisarts Erik Asbreuk (m) ontving de koninklijke onderscheiding van burgemeester Frans Backhuijs.
Huisarts Erik Asbreuk (m) ontving de koninklijke onderscheiding van burgemeester Frans Backhuijs. Foto: Fototeam KenM

Nieuwegeinse huisarts Erik Asbreuk ontvangt koninklijke onderscheiding

Algemeen

NIEUWEGEIN • Huisarts Erik Asbreuk heeft vrijdag een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Frans Backhuijs ontvangen. Asbreuk is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij werd verrast met de onderscheiding tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Gezondheidshuis De Componist.

Asbreuk heeft een lintje ontvangen, omdat hij zich naast zijn baan als huisarts de laatste zestien jaar hard heeft gemaakt voor een nieuw ‘centrum’. Onder zijn leiding is het Gezondheidshuis De Componist uiteindelijk opgericht.  

Dit centrum is opgezet volgens een nieuwe filosofie, die medische zorg verbindt met welzijn. Met deze filosofie is er vooral aandacht voor de mens, niet alleen voor de ziekte.

‘Bewonderingswaardig’
Daarnaast heeft Asbreuk zich ingezet voor een aantal andere organisaties. Zo is hij penningmeester geweest bij Coöperatie Geijnzorg en de samenwerkende Gezondheidscentra. Ook was hij voorzitter Eerstelijn in Cijfers, bestuurslid bij UNICUM Lekstroom en voorzitter van de Raad van Bestuur van Corporatie Eerstelijns Medisch Centrum.

Burgemeester Frans Backhuijs: “Ik vind het bewonderingswaardig hoe Erik Asbreuk zich jarenlang heeft ingezet voor de samenleving, het centrum en het belang van de mens achter de patiënt. Een inzet als deze, verdient een bijzondere onderscheiding.”