Expositie 'Light and Wood' bij KunstGein

nieuwegein • In KunstGein Podium - op de begane grond van het Stadshuis - is van 18 januari tot en met 25 februari de expositie 'Light and Wood' te zien, die bestaat uit unieke foto's en kunstwerken van hout. De openingstijden zijn van woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. De expositie wordt op vrijdag 20 januari geopend door wethouder John van Engelen.

Er is onder meer werk te zien van Carol Olerud. Zij fotografeert graag mensen, maar maakt ook documentaires en verhalende foto’s. Ze doet mee aan wedstrijden, workshops, jureert en is lid van vele fotogroepen. Zo ontmoet ze gelijkgestemden en dat inspireert haar.

Marijke van Overbeek, op haar beurt, legt graag stillevens en natuur(macro) vast. Ook portretten en de mens in zijn omgeving vindt ze interessant. Ze volgde een vakopleiding en is al enige jaren lid van fotogroep Fotogein.

Rob Jan Derks werkt graag met hout en combineert dat met keramiek, glas in lood of metaal. Om hout te bewerken maakt hij regelmatig gebruik van lasertechnieken. Ordening en ritme zijn kenmerkende elementen in zijn werk.