• Schrijfster Mylo Freeman.
• Schrijfster Mylo Freeman. Foto: Aangeleverd

Mylo Freeman te gast in de bibliotheek

nieuwegein • Bij bibliotheek De tweede verdieping vinden van 25 januari tot en met 4 februari de Nationale Voorleesdagen plaats. Schrijver Mylo Freeman opent de Voorleesdag op woensdag 25 januari om 10.00 uur tijdens de ouder-kindochtend. Freeman heeft zo’n 60 prentenboeken op haar naam staan en is onder andere bekend van de boekenseries over Zaza en Prinses Arabella. 

Na haar verhalen gaan de kinderen knutselen. Meedoen is gratis, aanmelden kan via de website van de bibliotheek.

Voorleesfeest

Tijdens de Nationale Voorleesdagen vinden er nog meer activiteiten plaats in de bieb. Op donderdag 26 januari van 15.00 tot 16.00 uur is het Voorleesfeestje. Er wordt, in het Nederlands én Arabisch, voorgelezen uit het prentenboek van het jaar: Maximiliaan Modderman geeft een feestje. Op zaterdagmiddag 28 januari wordt om 15.00 uur in het verhaal van Maximiliaan gedoken met de poppen van bibliotheekmedewerker Karen. Daarna gaan de kinderen knutselen.

Op de website van de bibliotheek is de Prentenboeken Top 10 te vinden. Het hele jaar door kun je daarnaast bij de wekelijkse ouder-kindochtend op woensdag en tijdens andere bibliotheekactiviteiten andere (groot)ouders ontmoeten en tips krijgen over lezen en voorleesboekjes.