• De selectie van SV Geinoord tijdens een kookworkshop paella maken in Barcelona.
• De selectie van SV Geinoord tijdens een kookworkshop paella maken in Barcelona. Foto: Aangeleverd

Geslaagd trainingskamp in Barcelona

nieuwegein • De 26-koppige selectie met begeleiders vertrok donderdag van Schiphol en keerde zondagavond weer terug. Iedereen was het er over eens: het was een geslaagd trainingskamp. 

Het trainingskamp werd georganiseerd door Michiel van der Valk en oud-eerste elftalspeler en goalgetter Daniël Kops. De spelers hadden de reis- en verblijfkosten zelf betaald, zij het met een bijdrage van de STN Parkhout. Hoewel de Geinoorders donderdag al om 04.00 uur op Schiphol waren gearriveerd, gingen ze pas drie uur later richting Noord-Spanje.
Eenmaal aangekomen stond op het strand meteen al een pittige training op het programma. Daarna volgde in het Holiday Express Hotel een gezamenlijke lunch. ’s Avonds hadden de organisatoren Michiel en Daniël een paella-kookworkshop geregeld, waar vier teams aan meededen. Het ene team maakte een vega paella, een ander team een tradionele Catalaanse, het derde team had veel vlees gebruikt en het vierde zeevruchten.  Aansluitend ging het gezelschap nog een paar uur stappen.

De tweede dag begon met een gezamenlijk ontbijt, gevolgd door een training. Na het douchen ging het team gezamenlijk lunchen en vervolgens deden de mannen een rondgang door Barcelona. 

De derde dag kon naar eigen voorkeur worden ingevuld. De groep had zich in kleine groepjes opgesplitst. Zo ging het ene groepje naar het stadion Nou Camp om daar een prachtige zaalvoetbalwedstrijd van Barcelona te zien. Anderen kozen ervoor om de stad verder te verkennen. 

Op de vierde dag stond de terugreis gepland. Na het ontbijt volgde de afmelding bij de receptie en vertrok het Nieuwegeinse gezelschap per bus naar het vliegveld. Om 19.00 uur was de selectie weer terug in Nederland. 

Vertrouwen

Het team ziet - mede door het geslaagde trainingskamp - de tweede helft van het seizoen met vertrouwen tegemoet. Afgelopen dinsdag werd op het eigen sportpark al de eerste wedstrijd gespeeld: het eerder afgelaste bekerduel tegen DOSC uit Den Dolder. Komende zaterdag wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Loosdrecht.

Thijs Middelkoop