• Het Nieuwegeinse Koveni deed zaterdag goede zaken.
• Het Nieuwegeinse Koveni deed zaterdag goede zaken. Foto: stockfoto

Koveni heeft geen moeite met Hebbes

nieuwegein • In de korfbalcompetitie van de derde klasse F is het enorm spannend. Hoewel koploper Hellas’63 de favoriet lijkt, de beslissing is nog lang niet gevallen. Koveni deed zaterdag namelijk goede zaken door de Utrechtse studentenvereniging Hebbes met maar liefst 24-9 op te rollen. De formatie van trainer Frits de Gooijer is door die overwinning nu tweede met 7 punten uit vijf wedstrijden.

Het Nieuwegeinse Koveni startte zaterdag in de Domstad voortvarend. In vrij korte tijd wisten de scherpschietende acht van de ploeg de voorsprong op 0-8 te brengen. Koveni was en bleef nagenoeg de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Aanvallend werd de korf snel gevonden en verdedigend werd de bal van Hebbes vaak al na één schot onderschept. De enkele goals die de Utrechters wél wist te scoren, waren met name korte kansen en vrije ballen. Dat beeld zette zich de gehele eerste helft voort. Ook na de rust was Koveni de beste van de twee. Hebbes scoorde weliswaar iets meer, maar de Nieuwegeiners waren duidelijk trefzekerder. Ook met wat wissels bleven de doelpunten vallen.

Komende zaterdag gaat Koveni op bezoek bij Wolderwijd, de nummer drie op de ranglijst met slechts 1 punt minder. Met nog negen wedstrijden op het programma ligt alles nog open, vooral als Hellas’63 nog een keer puntenverlies gaat lijden.