Voetbalcompetitie weer van start

nieuwegein • Voor de amateurvoetballers is de winterstop weer ten einde. Het mannenteam van JSV zou afgelopen zaterdag een inhaalwedstrijd spelen tegen Lopik, maar deze werd werd wegens de regen afgelast.

JSV komt komende zaterdag op eigen veld in actie tegen het IJsselsteinse IJFC. De formatie van trainer Henri Berghoef bezet met 5 punten uit negen wedstrijden de elfde plaats. IJFC is vijfde met 17 punten uit tien wedstrijden. Het vrouwenteam van JSV - dat uitkomt in de vierde klasse - hoeft nog niet in actie te komen. Dat elftal start pas op zaterdag 4 februari.

Voor SV Geinoord stond afgelopen dinsdag een bekerwedstrijd tegen DOSC uit Den Dolder op het programma. De Geinoorders spelen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Loosdrecht. De Loosdrechtenaren doen het dit seizoen niet slecht. Zij bezetten na tien gespeelde wedstrijden de zesde plaats met 15 punten. Geinoord - dat aan een moeizaam seizoen bezig is - bezet de tiende plaats met slechts 9 punten.

Het dameselftal van VSV Vreeswijk gaat zaterdag van start in Utrecht. Tegenstander is dan DVSU, dat op de zevende plaats staat. Vreeswijk staat op de vierde plaats met 24 punten uit elf wedstrijden.


Winst voor volleybalsters

nieuwegein • Het damesvolleybalteam van NVC reisde vorige week niet voor niets af naar Benschop: het team van coach Roel Bos zegevierde met 3-1. Daardoor bezetten de Nieuwegeiners nu de zesde plaats in de derde klasse.

In de eerste set ging nog niet naar wens: die ging met 25-23 naar de thuisploeg. In de tweede set hervonden de Nieuwegeiners zich: die werd binnengehaald met 18-25. In de derde set werd ontspannen begonnen. Via een uitstekende service-serie werd het 14-25. Ook de vierde set leverde een zege op: 19-25.