• Repetitie van het koor Geinse Wijsjes in Dorpshuis Fort Vreeswijk.
• Repetitie van het koor Geinse Wijsjes in Dorpshuis Fort Vreeswijk. Foto: Aangeleverd

Al bijna 5 jaar zingen mensen met dementie én mantelzorgers in dit Nieuwegeinse koor

Algemeen

NIEUWEGEIN • Al bijna vijf jaar komen wekelijks op donderdagmiddag mensen met dementie, mantelzorgers, buurtbewoners en vrijwilligers samen om te zingen in het koor Geinse Wijsjes. Dit onder pianobegeleiding van de dirigent Nico Horstink.

“Ik had nooit gedacht dat ik samen zingen zo leuk zou vinden. Ik kan niet wachten tot weer donderdag is: ik verheug me op er altijd op”, vertelt koorlid Riet.

Bekende liedjes
Het koor Geinse Wijsjes zingt bekende Nederlands- en Engelstalige liedjes. “Muziek en zeker samen zingen raakt iets aan waar dementie geen vat op heeft”, aldus zorgorganisatie Santé Partners. “Samen zingen heeft een zeer positieve invloed op het welbevinden en het gemoedtoestand van mensen met dementie.”

Behalve soms wat hulp bij het zoeken van de juiste bladmuziek, is het volgens Santé Partners een gelijkwaardige activiteit voor alle koorleden. Geinse Wijsjes is overigens niet alleen bedoeld voor goede zangers. “Het is juist ook voor mensen die het leuk vinden om te zingen, maar niet te ingewikkeld en zonder prestatiedruk”. 

Informatie
Dankzij een subsidie is de contributie maar 10 euro per maand voor de persoon met dementie én de mantelzorger samen. Het koor de Geinse Wijsjes repeteert elke donderdag van 14:30 tot 15:30 uur in Dorpshuis Fort Vreeswijk. Kijk voor meer informatie op deze website.