• Clubhuis van Scouting Vreeswijk.
• Clubhuis van Scouting Vreeswijk. Foto: Google Street View

Raadsvragen over Scouting Vreeswijk: verbouwing laat al jaren op zich wachten

Algemeen

NIEUWEGEIN • D66 en ChristenUnie in Nieuwegein zijn ontstemd over de verbouwing van het clubhuis van Scouting Vreeswijk. Bijna twee jaar nadat toenmalig wethouder Jan Kuiper beloofde dat het verouderde gebouw snel zou worden aangepakt, is er namelijk nog steeds niks gebeurd. De partijen hebben daarom schriftelijke vragen gesteld.

Dat schrijft RTV Utrecht. Volgens de partijen ligt er nog altijd geen definitief voorstel over de huisvesting op tafel en inmiddels zouden al vier projectleiders zich over de verbouwing hebben gebogen in iets meer dan een jaar tijd. Bij de twee partijen doet dat de wenkbrauwen fronzen. 

D66 en ChristenUnie willen weten wat de huidige staat is van het gebouw en wat de planning is van het college. Ook willen ze weten waarom er al zo vaak van projectleider is gewisseld. De gemeente heeft daarnaast ruim een ton beschikbaar gesteld voor de uitwerking van de verbouwing. D66 en ChristenUnie willen weten waar dit geld aan is besteed. 

De voorzitter van de scouting gaf twee jaar geleden al aan dat er haast is geboden bij het opknappen van het gebouw. Hij beoordeelde het clubhuis toen al als onveilig. De wethouder beloofde destijds dat er snel iets zou gebeuren aan het pand, met de belofte dat het over een jaar zou zijn opgeknapt. 

Bron: RTV Utrecht