• Jan Smit treedt op 18 februari op in De Kom.
• Jan Smit treedt op 18 februari op in De Kom. Foto: Aangeleverd

zaterdag 18 februari

Repair Café
11:00, Nieuwegein, Buurtplein Galecop, Thorbeckepark 183
Vrijwilligers repareren onder andere elektronische apparaten, kleding, fietsen en sinds deze maand ook klokken. Ook slijpen zij uw messen.

Theaterconcert van Jan Smit
20:15, Nieuwegein, De Kom, Stadsplein 6
Na een broodnodige adempauze is Jan helemaal terug en wil hij niets liever dan weer optreden voor de trouwe fanbase die hij in zijn 26 jaar in het vak opbouwde. Samen met de Marcel Fisser Band, brengt Jan in ‘Boven Jan’ nummers van zijn gloednieuwe album uit mei 2022 ten gehore, maar natuurlijk ontbreken zijn grote hits niet.

zondag 19 februari

Winterwandeling door Park Oudegein
10:00, Nieuwegein, parkeerplaats Jack's Grillhouse, Parkhout 2
IVN organiseert een winterwandeling in Park Oudegein. Deelnemers wandelen langs Ridderhofstad Oudegein en gaan kijken naar de bomen en genieten van het park in winterrust. Het kasteel is in de winter nog goed te zien op een afstandje, omdat de bomen nog niet in blad zijn. Deelname aan de excursie is gratis. Graag van tevoren aanmelden via e-mail: publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl.

Carnaval in Galecop
15:00, Nieuwegein, Buurtplein Galecop, Thorbeckepark 183
Wijkbewonersorganisatie Galecop Sociaal organiseert een familiecarnaval. Alle leeftijden zijn welkom. Aanmelden kan via: galecopsociaal2022@gmail.com. Koffie, thee, water en siroop zijn onbeperkt gratis bij entree. Andere drankjes en snacks tegen betaling.

Dansgroep Oxygen met 'Delusion' in De Kom
20:15, Nieuwegein, De Kom, Stadsplein 6
De jonge choreograaf Jennifer Romen (1996) legde als urban dansmaker een onorthodoxe route naar het theater af. Ze maakte furore in danscompetities, televisieprogramma's, het commerciële circuit en als docent. Met haar gezelschap Oxygen maakt ze de stap naar de theaterzaal met het avondvullende ‘Delusion', een ontroerende coming-of-age voorstelling. In dit driedelige visuele hoogstandje zet ze met een samenspel van dans en illusie, met licht als verbindende factor, het publiek constant op het verkeerde been. Op 23 februari in DE KOM.