Subsidie voor duurzame projecten

regio • De provincie en de gemeente Utrecht hebben samen 2,5 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe projecten die bijdragen aan een groter aandeel in duurzame vormen van energieopwekking en voor projecten die zorgen voor verlaging van het energieverbruik in de bebouwde omgeving in de provincie.

Dit geld is beschikbaar vanuit “Kansen voor West 2”. “Kansen voor West” is een samenwerking tussen de provincies Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland en de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. 

De beschikbare Europese gelden vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) voor innovatie, koolstofarme economie en stedelijke ontwikkeling worden via Kansen voor West verdeeld.

Tijdig aanvragen
De openstelling van deze subsidie is van 20 februari tot en met 30 april. Projectaanvragers die zich als eerste melden, worden als eerste behandeld.

Voorwaarden
Belangrijke voorwaarde is dat projecten nog in 2023 opgeleverd en betaald moeten zijn.
De subsidiebijdrage door de provincie is maximaal 40 procent van de totale kosten tot een maximum van 1 miljoen euro per aanvraag. De minimale projectomvang bedraagt 2 ton.

Informatie
Alle informatie over deze subsidie-openstelling is te vinden op de onderstaande website.

q www.kansenvoorwest2.nl