• Petfluencer Debbie Westphal (30) met één van haar vier katten.
• Petfluencer Debbie Westphal (30) met één van haar vier katten. Foto: Aangeleverd

Debbie (30) uit Nieuwegein is petfluencer: ‘De katten zijn het gewend op de foto te gaan’

Algemeen

NIEUWEGEIN • Niet alleen foto’s van mensen zijn populair op Instagram, maar ook foto’s van huisdieren. Dat bewijst Debbie Westphal (30) uit Nieuwegein wel. Ze is een zogenaamde ‘petfluencer’. Met het Instagram-account van haar vier katten Valor, Mystic, Lugia en Kanto heeft ze al meer dan 36.000 volgers.

Debbie zet allerlei foto’s van het leven van haar vier Britse kortharen online. Daarnaast gaat ze samenwerkingen aan met bedrijven waarvan ze de dierenproducten kan promoten. "Hierbij kies ik wel altijd producten die goed zijn voor de katten en waar ik zelf ook achter sta", vertelt Debbie. 

"Het grappige is dat mensen ook dingen aan mij gaan vragen over producten die ik in huis heb, zoals waar ik al mijn krabpalen of voer vandaan heb. Dat maakt je een influencer, de dingen die jij koopt, willen anderen ook hebben.”

Tekst gaat verder onder de Instagram-post






Dit bericht op Instagram bekijken











Een bericht gedeeld door P????é????????. ?????????? ?????? ‘???? ??????! (@valor_mystic)

Minimaal 100 extra volgers per dag
Debbie kreeg als eerste de katten Valor en Mystic. “Toen ze nog kitten waren, maakte ik ontzettend veel foto’s. Daardoor bestond heel mijn Facebookpagina uit kattenfoto’s. Ik dacht toen dat het misschien beter was om een aparte pagina aan te maken voor de katten, zodat mensen de foto’s kunnen zien als ze dat willen. Op die manier zagen mensen die er niet op zaten te wachten de foto’s niet meer. Zo ben ik op Instagram begonnen.”

Het account van Debbie groeit nog steeds erg hard. “Binnen drie maanden heb ik er 4.000 volgers bij en ik heb minimaal 100 extra volgers per dag.” Het doel van Debbie is dan ook om de 100.000 volgers te halen. “Dat zou helemaal fantastisch zijn. Voor in de verdere toekomst zou ik ook graag een eigen studio beginnen waar ik portretten kan maken van mensen en dieren."

Snoepje
Volgens Debbie vinden veel mensen vooral de Pokémon-gerelateerde namen van de katten erg leuk. “De katten zijn ook allemaal anders, wat een leuk contrast geeft. Ze hebben allemaal een verschillende kleur ogen en een verschillend karakter.”

De tactiek voor de beste foto is volgens Debbie om met het lievelingsspeeltje van de kat achter de camera te staan én ze een snoepje te geven achteraf.






Dit bericht op Instagram bekijken











Een bericht gedeeld door P????é????????. ?????????? ?????? ‘???? ??????! (@valor_mystic)

Lisa de Valk