Willem Krijgsman doet het prima.
Willem Krijgsman doet het prima. Foto: PR

Atleten Atverni snel in Schoorl

Sport

NIEUWEGEIN • Drie atleten van Atverni – Boudewijn Emo,Boudewijn Happé en Willem Krijgsman - namen onlangs succesvol deel aan de Groet uit Schoorlloop.

Vincent Witmond, een nieuw gezicht bij de Atverni Masters, behoorde tot de deelnemers aan de halve marathon. De Groet uit Schoorl is en van de mooiste hardloopwedstrijden van Nederland. De wedstrijd leidt overwegend over prachtige paden door een fraai duingebied en bossen. De duinen zijn er het hoogst van Nederland. Het Atverni drietal Emo, Happé en Krijgsman nam deel ter voorbereiding op demarathon van Rotterdam. De weersomstandigheden waren ideaal met 8 graden en met maar heel weinig wind.

Kopwerk

Boudewijn Happé verkeerde al in goede vorm. In januari had hij maar liefst 365 kilometer getraind. Willem Krijgsman was de afgelopen jaren goed voor diverse podiumplaatsen op de marathons waaraan hij deelnam. De Atverni lopers waren in Groet-Schoorl aan elkaar gewaagd. Zo deed Krijgsman kilometerslang kopwerk, wat hij overigens later in de wedstrijd, omdat hij kort voor de wedstrijd nog ziek was geweest, heeft moeten bekopen. Happé kwam in 1.54.16 over definish waarmee hij tweede werd in de leeftijdsklasse 50 jaar. Emo bleef kort bij hem in de buurt met zijn tijd van 1.54.31, goed voor de 4e plaats in de categorie 40 jaar. De tijd van Willem Krijgsman (zie foto) was 1.56.21.