Digibrigade thema bijeenkomst over mobiliteit

nieuwegein • Op dinsdag 7 maart van 15.30 tot 17.00 komt het Ouderenfonds lang bij bibliotheek de Tweede Verdieping en gaan we aan de slag met het thema mobiliteit. Gaat u graag op pad? Tijdens deze bijeenkomst gaan we aan de slag met tips om de ideale reisroute te plannen met verschillende apps en online goedkope tickets te regelen. Kom dus even langs, er zijn vast tips waar u nog niet aan had gedacht.


Workshop en expo over belang van rookmelders

nieuwegein • Bibliotheek De tweede verdieping organiseert samen met de Veiligheidsregio Utrecht een workshop en een tentoonstelling over rookmelders om het belang ervan onder de aandacht te brengen. Vanaf 1 juli geldt een rookmelderverplichting voor alle typen woningen. ,,De verplichting maakt het van belang dat iedereen weet hoe rookmelders werken en waarom ze overal moeten hangen”, aldus de bibliotheek.

Workshop

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) geeft op donderdag 9 maart van 14.30 tot 16.00 uur een workshop in de bibliotheek over rookmelders. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om vragen te stellen, bijvoorbeeld waar en hoe de rookmelders moeten komen te hangen.

Tentoonstelling

Daarnaast is van 9 maart tot en met 11 april de rondreizende tentoonstelling ‘Zo gepiept’ van de VRU te zien in de bibliotheek. “De tentoonstelling brengt op een ludieke manier rookmelders onder de aandacht. Ook leer en beleef je hoe rookmelders levens kunnen redden”, aldus de bibliotheek.

Fluisteren

De tentoonstelling bestaat onder andere uit een gedeelte met fluisterende rookmelders, een echte brandweerhelm om een selfie te maken en een bord met (koelkast) magneetjes om mee te nemen.