Leerlingen leven hun talenten uit in de nieuwe podcast.
Leerlingen leven hun talenten uit in de nieuwe podcast. Foto: Ruben Snitselaar

Podcast zegt iets over Oosterlicht

nieuwegein • Het Oosterlicht College in Nieuwegein heeft sinds kort een eigen podcast op Spotify: ‘OCast’.

Het initiatief is genomen door een groep gymnasiumleerlingen en de uitvoering wordt ondersteund door de schoolleiding. Het is een podcast door en voor leerlingen. Er komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan de orde, meestal gericht op de jongeren van de school zelf, maar soms ook vanuit een bredere kijk op de stad en de wereld. 

In de studio op school oefenen de leerlingen voor het maken van een nieuwe aflevering, nemen ze deze op en zetten ze hem online. Er zijn tot nu toe vier afleveringen gemaakt waar in elke aflevering een docent wordt geïnterviewd over zijn vak, de school, de mogelijkheden en nog veel meer. Er staat nog veel meer op het programma, maar daaraan moet in de komende weken worden gewerkt.

Talentprogramma

,,Door middel van de podcast krijgen luisteraars een nieuwe frisse inkijk in hoe het er op het gymnasium op het Oosterlicht aan toe gaat”, aldus een enthousiaste woordvoerder van de school. Kennis over technologie en het daarmee aan de slag gaan, is onderdeel van het OC-Talentprogramma op het Oosterlicht Nieuwegein.

q www.oosterlichtnieuwegein.nl