Vrijwilligerswerk komt in vele gedaanten.
Vrijwilligerswerk komt in vele gedaanten. Foto: Ronald Hoogendoorn

Meld je aan als vrijwilliger voor NLdoet

Nieuwegein • Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is het weer NLdoet. Dit is Nederlands grootste vrijwilligersevenement en ook in Nieuwegein staan weer tal van projecten klaar. Er worden vooral extra handjes gezocht om tuinprojecten te realiseren, schilderprojecten op te pakken of andere klussen bij stichtingen, verenigingen of maatschappelijke organisaties uit te voeren. Op dit moment zijn er ruim 27 projecten in Nieuwegein, verdeeld over de vrijdag 10 en zaterdag 11 maart, Hier worden zo’n 235 vrijwilligers voor gezocht. Dus meld je aan en help 10 en 11 maart mee. Het zijn leuke klussen, vaak ben je lekker buiten aan het werk, je leert nieuwe mensen kennen en samen maken we Nieuwegein mooier. Inschrijven als vrijwilliger kan via www.nldoet.nl. Selecteer Nieuwegein als plaats en je ziet alle projecten bij jou in de buurt.

Tuin opruimen

Zo zoekt Stichting Timon aan de Pallasburg op zaterdag 11 maart hulp om de tuin op te ruimen en klaar te maken voor het voorjaar en wil De Groote Hond aan de Diepenbrocklaan het opslaghok van bruin naar geel gaan schilderen. Ook de Buurtpleinen Batau, Galecop en Doorslag gaan tijdens NLdoet met vrijwilligers aan de slag om alles klaar te maken voor het voorjaar.

Aanmelden

In Nieuwegein coördineert Samen voor Nieuwegein de activiteiten van NLdoet. 'Al deze activiteiten sluiten aan op onze passie; een hechtere samenleving door in de lokale gemeenschap verbindingen te leggen'.

q  www.samenvoornieuwegein.nl