Afbeelding
Foto: Aangeleverd
MET VIDEO

‘BoekStartdag’ in de Nieuwegeinse bibliotheek: ‘Je kan niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen’

Nieuws

NIEUWEGEIN • In bibliotheken in heel Nederland vond afgelopen zaterdag de jaarlijkse BoekStartdag plaats, zo ook in Nieuwegein. Tijdens deze dag wordt er op een feestelijke manier aandacht besteed aan leesbevordering bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Dit jaar werd de BoekStartdag voor de derde keer georganiseerd. Bij bibliotheek De tweede verdieping werd een interactieve ochtend vol voorleesactiviteiten, een voorstelling van Jeritza Toney en een boekenbingo georganiseerd. Ook werden er poffertjes en pannenkoeken gebakken. Ondanks het stralende weer wisten veel kinderen en (groot)ouders de bibliotheek te vinden.

BoekStart is een landelijk initiatief, speciaal voor de allerjongste kinderen en hun (groot)ouders. “Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby of peuter. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen”, aldus bibliotheek De tweede verdieping. BoekStart helpt hierbij met tips, tools en bijvoorbeeld het BoekStartkoffertje.