Afbeelding
Foto: Silke Onink

25-jarig Jan Claussen speelt 'Baas boven baas'

linschoten • Als 25 jaar worden er in Linschoten toneelvoorstellingen verzorgd. Het jubileumstuk dat toneelvereniging Jan Claussen op zaterdag 13 april in Dorpshuis De Vaart opvoert heet Baas boven Baas. De vrolijke komedie is losjes gebaseerd op de komische 70'er jaren tv-serie 'Are you being served'.

De directeur van warenhuis Droom & Vreesman gaat met pensioen en zoekt een opvolger. Hij gaat beoordelen of er onder zijn personeel een geschikte nieuwe baas is. Hij geeft alle personeelsleden van de kledingafdelingen een opdracht die zij zo goed mogelijk uit moeten voeren. Uiteraard brandt er hierdoor een hevige strijd los. Ondertussen bezoekt een aantal vreemde klanten het warenhuis.

Het begon allemaal met een groepje ouders dat toneelstukken opvoerde voor de kinderen van de Prins Clausschool in Linschoten. De toenmalige directeur Jos den Held, stelde voor om ook toneelstukken voor de ouders te gaan maken. In de jaren daarna werden vele stukken opgevoerd, de  laatste jaren niet meer speciaal voor de kinderen. Er zijn nu twee uitvoeringen waar iedereen welkom is. Leden van de vereniging verlenen daarnaast regelmatig medewerking aan evenementen als de avondvierdaagse, burendag, de ontsteking van de kerstboom en de Linschotenloop. 

Er is zaterdag 13 april een middagvoorstelling om 14.30 uur en een avondvoorstelling om 20.00 uur. De zaal is een half uur eerder open. Kaarten kosten 11 euro en zijn verkrijgbaar in Dorpshuis De Vaart.