IJsselsteinloop op de zaterdag voor Pinksteren

ijsselstein • De IJsselsteinloop, ooit begonnen als initiatief van twee IJsselsteinse politie-agenten, behoort al jaren tot een van de grootste loopevenementen van de regio Midden-Nederland. Jaarlijks wordt de IJsselsteinloop georganiseerd op de zaterdag voor Pinksteren. Zaterdag 18 mei wordt de 41e editie. De voorinschrijving loopt nog tot en met zondag 28 april. Vorig jaar waren er meer dan 2.300 deelnemers.

Deelnemers aan de PodoXpert IJsselsteinloop kunnen ook dit jaar kiezen uit verschillende loopafstanden: De Lisman Vorkheftrucks halve marathon, de Jumbo Ruben Metselaar over 10 kilometer en de Body Business 5 kilometer. Deze afstanden zijn onderverdeeld in een heren- en damesklassement.
Voor de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool is er de Werkhoven Advies Jeugdloop, onderverdeeld in de 1 kilometer voor de groepen 3 en 4 en de 2 kilometer voor groep 5 tot en met 8.
Collega's kunnen zich opgeven als bedrijventeam bij het Radiair Totaalinstallatie Bedrijvenklassement met als beloning een teamfoto en voor iedere loper een medaille en een IJsselsteinloop-shirt.

De voorinschrijving loopt tot en met zondag 28 april. Daarvoor geldt het lage inschrijftarief van 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor de jeugdloop, inclusief naam op het startnummer en de optie tot het bestellen van het IJsselsteinloop hardloopshirt voor 17,50 euro. Na 28 april kan inschrijven nog tot en met vrijdag 17 mei 12.00 uur, maar zonder hardloopshirt en garderobe en naam op het startnummer.

Door mee te doen aan dit evenement wordt het goede doel gesteund: Stichting Voedselbank Nieuwegein- IJsselstein. Daarmee wordt het de Voedselbank mogelijk gemaakt om meer verse groenten en fruit te verstrekken.

q www.ijsselsteinloop.nl