• Vrijwilligers werken in de kruidentuin aan de Nedereindseweg tijdens NLDoet in 2022.
• Vrijwilligers werken in de kruidentuin aan de Nedereindseweg tijdens NLDoet in 2022. Foto: Aangeleverd

Kruidentuin aan de Nedereindseweg gaat op de schop

Nieuws

NIEUWEGEIN • De kruidentuin aan de Nedereindseweg gaat op de schop. De tuin wordt verdeeld in vier grote stukken waar verschillende soorten kruiden worden geplant: keukenkruiden, medicinale kruiden en geur- en verfkruiden. 

Dat meldt de gemeente Nieuwegein. Daarnaast komen er meer bankjes en groen en de paden worden zo gemaakt dat mensen in rolstoelen, met rollators en kinderwagens er goed kunnen komen.  

De kruidentuin ligt naast boerderij De Batau op Nedereindseweg 405 in Nieuwegein. Er komt een bordje bij het bruggetje dat naar de tuin wijst. Tijdens de werkzaamheden is de tuin gesloten, maar na de renovatie wordt er een feestelijke opening gehouden. 

Gratis kruidenplanten afhalen

Tijdens de vrijwilligersactie NLDoet op zaterdag 16 maart kunnen mensen uit Nieuwegein gratis kruidenplanten afhalen tussen 10.00 uur en 14.00 uur. Alle oude planten gaan weg en er komen nieuwe voor terug.

Op deze ‘tuinmarkt’ zullen vrijwilligers van de kruidentuin aanwezig zijn om te helpen. “Neem iets mee om planten uit de grond te halen en te vervoeren, zoals een schop, doos, pot of zak”, aldus de gemeente Nieuwegein. 

Na 18 maart zal een aannemer beginnen met het opknappen van de tuin. 

Gemeente zoekt vrijwilligers

De gemeente Nieuwegein is op zoek naar vrijwilligers voor de toekomstige vernieuwde kruidentuin. Belangstellenden kunnen op 16 maart bij een van de vrijwilligers op de tuinmarkt langskomen om zich aan te melden.