• Oprichtster van het familiebedrijf mevrouw Van Hooijdonk knipt samen met haar kleinkinderen het lint door.
• Oprichtster van het familiebedrijf mevrouw Van Hooijdonk knipt samen met haar kleinkinderen het lint door. Foto: Ricardo Smit

Nieuwegeins congrescentrum 1,5 jaar na verwoestende brand heropend

Nieuws

NIEUWEGEIN • Na anderhalf jaar hard werken, was het afgelopen vrijdag dan eindelijk tijd voor de feestelijke opening van het nieuwe NBC Congrescentrum. De officiële opening werd gedaan door de familie zelf. Mevrouw van Hooijdonk knipte als oprichtster van het familiebedrijf samen met haar kleinkinderen het lintje door.

Aan het roer van het bedrijf staat Justin van Hooijdonk. De ondernemende directeur-eigenaar werkte na de grote brand in september 2022 al dagelijks samen met zijn team aan de nieuwe plannen. Een duurzaam en geheel nieuw NBC Congrescentrum is hiervan het resultaat.

Duurzaam en innovatief
Om de evenementenlocatie toekomstbestendig te maken, zijn er tijdens de bouw belangrijke keuzes gemaakt op het gebied van duurzaamheid. Zo is er een duurzaam klimaatcontrolesysteem ontworpen en is er gebouwd met duurzame materialen. Daarnaast is er ook uitgepakt op innovatief gebied. Zo zijn er bijvoorbeeld twee event area’s met beide indrukwekkende projectiemogelijkheden.

Actief vanaf 1992
Vaste opdrachtgevers mochten als eerste de nieuwe locatie ervaren. De evenementenlocatie in Nieuwegein faciliteert al sinds 1992 zakelijke evenementen in verschillende vormen. Van een congres tot een groot bedrijfsfeest en van een kwartaalmeeting tot een awardshow. De dienstverlening blijft volgens het NBC na de heropening onveranderd.

Brand
Op 7 september 2022 werd het congrescentrum getroffen door een miljoenenbrand. De brand brak uit tijdens werkzaamheden aan het dak. Ongeveer vierhonderd mensen moesten het pand verlaten. De brandweer was zo’n twaalf uur bezig met het blussen van de brand. Er vielen geen gewonden.