• De gemeente Nieuwegein wil een evenemententerrein in Park Oudegein.
• De gemeente Nieuwegein wil een evenemententerrein in Park Oudegein. Foto: Ricardo Smit

Natuurorganisatie maakt zich ‘grote zorgen’ over evenemententerrein in Park Oudegein

Nieuws

NIEUWEGEIN • De natuurorganisatie IVN Nieuwegein-IJsselstein e.o. maakt zich ‘grote zorgen’ over de gevolgen van een evenemententerrein in Park Oudegein voor de natuur aldaar. “We roepen de gemeente dringend op haar plannen te herzien.”

Dat schrijft de natuurorganisatie in een persbericht aan onze redactie. De gemeente Nieuwegein heeft het centrale deel van Park Oudegein vorige week aangewezen als beste plek voor een grootschalig evenemententerrein. Ze ziet hier plaats voor tot wel 12 evenementen, met duizenden bezoekers.

Broedvogels
In Park Oudegein broeden volgens IVN echter veel vogels, waaronder ‘bijzondere soorten’, zoals de bosuil, ijsvogel, en goudvink. “Daarnaast leven hier talloze andere dieren, bomen en planten.” Als het terrein dienstdoet als grootschalige evenementenlocatie zullen volgens IVN broedvogels, maar ook andere dieren in Park Oudegein worden gestoord. 

Ook het geschikt maken en het intensief gebruik maken van het terrein door festivalbezoekers zal volgens de natuurorganisatie ten koste gaan van het groen in het park.

‘Met rust laten’
“Namens al onze vrijwilligers en veel bezorgde bewoners roepen wij de gemeente Nieuwegein op om park Oudegein met rust te laten, en hier geen evenementenlocatie van te maken”, besluit de natuurorganisatie.