Zaalkampioenschap en promotie naar tweede klassen voor Koveni 1.
Zaalkampioenschap en promotie naar tweede klassen voor Koveni 1. Foto: René van Dam

Zaalkampioenschap én promotie voor Nieuwegeinse korfballers

Sport

NIEUWEGEIN • Het Nieuwegeinse Koveni 1 heeft zaterdag de titel gepakt in de derde klasse zaal. In een volgepakt ’t Veerhuis bleef het spannend tot de laatste minuut, maar uiteindelijk werd KV Huizen verslagen met 14-13. Door de overwinning beloont het vlaggenschip van Koveni zichzelf na een ongekend seizoen.

Dat Koveni kampioen kon worden, werd ongeveer een halfuur voor aanvang duidelijk. Concurrent RDZ uit Zeist verloor toen nipt van KV Wolderwijd. Hierdoor veranderde een wedstrijd waarin enkel promotie kon worden veiliggesteld, ineens in een kampioenswedstrijd.

Zenuwen
Het bleek uiteindelijk een typische kampioenswedstrijd te worden waarin de zenuwen de overhand namen. Koveni was niet zo zuiver als normaal. Scheidsrechter Olivier liet bovendien een hoop toe, waardoor er fysiek het nodige werd gevraagd.

Toch wisten de Nieuwegeiners op een volwassen manier de overwinning over de streep te trekken. De ploeg speelde de wedstrijd op het einde goed uit, iets wat dit seizoen nog niet eerder noodzakelijk was.

Groot feest
Toen eenmaal werd afgefloten, barste een groot feest los in ’t Veerhuis. Dit kreeg al gauw een vervolg in de eigen kantine. Tot in de late uurtjes is het kampioenschap uitbundig gevierd.

Door het kampioenschap komt Koveni op zowel het veld als in de zaal nu uit in de 2e klasse, wat past bij de ambities van de Nieuwegeinse korfbalvereniging.