• Burgemeester Marijke Van Beukering, het bewonersinitiatief Buren Hart en de wijkcoördinator.
• Burgemeester Marijke Van Beukering, het bewonersinitiatief Buren Hart en de wijkcoördinator. Foto: Petra Hammouti-Prijs - Past & Present fotografie

Dansoptredens, hapjes en een modeshow: geslaagde Vrouwendag in De Componist

Nieuws

NIEUWEGEIN • Op buurtplein De Componist werd vrijdag Internationale Vrouwendag gevierd. Het bewonersinitiatief Buren Hart, bestaande uit zeven dames, organiseerde een avond vol dans, een modeshow, hapjes en andere activiteiten.

Naast 180 Nieuwegeinse vrouwen waren ook burgemeester Marijke van Beukering en wethouder Marieke Schouten de hele avond aanwezig. 

Van buikdansen tot flamenco
“We hadden al snel meer aanmeldingen dan dat er plaats was in De Componist,” vertelt Carletta Bakker van Buren Hart trots. Op de avond zelf konden de dames genieten van verschillende dansoptredens, zoals buikdansen, flamenco, dansen van Java en ook De Dansfabriek gaf een optreden. Stilzitten was er voor de bezoekers niet bij. Als ze wilden, konden ze ook nog meedansen.

‘Iedereen geniet’ 
Ook was er een modeshow. Gedurende de avond werd het bezoek getrakteerd op heerlijke hapjes uit alle windstreken; Turks, Nederlands, Surinaams, Javaans en Somalisch.

In de naastgelegen ruimtes konden de vrouwen terecht voor henna op de handen, nagelverzorging, een handmassage, kaartlezingen of een healing. “Deze avond is zo leuk en gezellig,” zegt Marieke Schouten. “Iedereen geniet. De sfeer is ontspannen. De hapjes zijn heerlijk. Het bezoek wordt goed verwend.”

Wensen voor de burgemeester
Uit handen van kunstenaar Masjid kreeg Van Beukering een schilderij waar een wonderboom op geschilderd was. Op de achterkant werden wensen gezet voor de burgemeester.

‘Thema’s nog steeds relevant’ 
“Een dag zoals dit blijft belangrijk,” vertelt Van Beukering. “Toen ik 16 jaar was, ging ik met mijn moeder voor het eerst naar een bijeenkomst op Internationale Vrouwendag. De thema’s van toen zijn nog steeds relevant.”

Volgend jaar weer? 
Deze bijeenkomst was zo goed ontvangen dat er nu al wordt gesproken over volgend jaar. De aanwezige vrouwen gaven aan het een feestje te vinden om hier aanwezig te zijn en dat ze genoten hebben van de avond.