• Fashionshow in theater DE KOM.
• Fashionshow in theater DE KOM. Foto: Michiel van Rijthoven

Duurzame en inclusieve creaties tijdens de Fashionshow in DE KOM

Nieuws

NIEUWEGEIN • Leerlingen van verschillende middelbare scholen in Nieuwegein showden vrijdag hun creaties tijdens een heuse modeshow in theater DE KOM. De afsluiting van Fashionweek Nieuwegein.

De collectie werd met luid applaus ontvangen na de officiële opening door wethouder John van Engelen. Het thema was ‘inclusiviteit’ en ook duurzaamheid stond hoog op de agenda. Bij elk design zat een persoonlijk verhaal van de maker.

Workshops en masterclasses
De afgelopen weken haalden leerlingen van het Anna van Rijn College, het Cals College en het Oosterlicht College alles uit de kast op het gebied van fashion. Tijdens Fashionweek Nieuwegein kregen zij gratis workshops en masterclasses van professionals, zoals van Stephanie Willems van Stephastique, en leerden alles over de fashionindustrie en gerelateerde beroepen.

Van design tot visagie 
Van design, productie en fashion photography tot visagie, vogue en beatmaking. Ze kropen achter de naaimachine, bouwden de catwalk en ook gedragen fashion kreeg een volledige make-over. Ze lieten zich inspireren door Instagram en Pinterest en gebruikten onder andere patchwork en smocktechniek.

Tweede editie
Fashionweek Nieuwegein is een project van DE KOM, stadstheater en kunstencentrum in samenwerking met het Anna van Rijncollege, het Cals College, het Oosterlicht College en Kunstbende Utrecht en werd mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie. Het voornemen is om het volgend jaar weer te organiseren.