vrijdag 15 maart

Informatiepunt ziekenhuis
09:00, Nieuwegein, St. Antonius. Digitale (zorg)vragen kunnen van 9.00 uur tot 11.00 uur gesteld worden bij het informatiepunt.

Taalbrigade Kids
9:30, Nieuwegein, Buurtkamer de Groote Hond. Bij Taalbrigade Kids krijgen moeders en vaders de kans om (samen met een vrijwilliger) de Nederlandse taal op een laagdrempelige manier te leren.

Taalbrigade
9:30, Nieuwegein, theatercafé DE KOM. Samen met een vrijwilliger of in kleine groepjes wordt er geoefend met het Nederlands.

Filmtheater Fort Vreeswijk
13:30, Nieuwegein, Fort Vreeswijk 1A. In Dorpshuis Fort Vreeswijk wordt maandelijks een film vertoond. Er is een middagvoorstelling (13:30 uur) en een avondvoorstelling (19:30 uur). Entree is 5 euro. Aanmelden via info@fortvreeswijk.nl of 06-21664918. Actuele filminformatie via www.fortvreeswijk.nl/agenda.

Informatiepunt Digitale Overheid
13:30, Nieuwegein, Buurtplein de Componist. We moeten steeds meer dingen zelf digitaal regelen met de overheid. Om inwoners daarbij te helpen is er het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO).

Pubquiz
20:00, Nieuwegein, Dorpshuis Fort Vreeswijk. Het thema van de pubquiz is deze keer Let the music play. Deelname 2 euro.  Vooraf aanmelden is niet nodig.

Superjam! in de Partner
20:00, Nieuwegein, Cultuurcentrum de Partner. Superjam!, een gezellig avondje muziek in onverwachte combinaties. Breng je instrument mee en plug in. Entree gratis. Aanmelden: superjam@departnernieuwegein.nl.

Wetenschap voor iedereen
20:15, Nieuwegein, Stadsplein 6. In 'Wetenschap voor iedereen' geven topwetenschappers college's over verschillende thema's. Met comedian Fuad Hassen als presentator. Kaarten vanaf 22 euro en te bestellen via www.dekom.nl.

zaterdag 16 maart

Repair Café Nieuwegein
11:00, Nieuwegein, Thorbeckepark 183. Enthousiaste vrijwilligers repareren onder andere elektronische apparaten, kleding en fietsen. Ook slijpen zij messen.

Kinderbeurs
11:00, Nieuwegein, buurtplein Doorslag. Tijdens de kinderrommelmarkt worden kinderartikelen gekocht en verkocht. Voor de kinderen is er een activiteitentafel. Een verkooptafel huren kost 4,50 euro. Reserveren kan vianmeijer@notice.nu.

Excursie stinzenplanten van IVN
13:30, Breukelen, Straatweg 25. De stinzenplanten excursie van IVN wordt dit jaar gehouden op landgoed Nijenrode in Breukelen. Voor carpoolen vanuit Nieuwegein: verzamelen bij Jack’s Grillhouse om 13:00 uur. Aanmelden uiterlijk 13 maart per email naar publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl.

Taizéviering in de Dorpskerk
19:15, Nieuwegein, Dorpskerk, Nedereindseweg 1-3. Het thema van deze Taizéviering is Luisteren. Na de viering is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken in Het Geinlicht.

San Fransisco City Trip
20:15, Nieuwegein, Stadsplein 6. De mannen van Her Majesty reizen in 'San Fransisco City Trip' naar het San Francisco van eind jaren zestig, begin jaren zeventig. Verwacht een heerlijk theaterconcert met muziek van onder meer Grateful Dead en Jefferson Airplane. Kaarten vanaf 24 euro en te bestellen via www.dekom.nl.

'Zelensky hier'
20:30, Nieuwegein, Stadsplein 6.' Cabaretier Patrick Nederkoorn, theatermaker/historicus Arjen Arnoldussen en De Theatertroep delen een fascinatie voor de carrière van Zelensky. De komische acteur die nu president is van Oekraïne. De makers hebben zich korte tijd opgesloten in de repetitieruimte om dit fenomeen te onderzoeken. Kaarten 20 euro en te bestellen via www.dekom.nl.

zondag 17 maart

Zie je Zondag! in de Partner
15:00, Nieuwegein, Cultuurcentrum de Partner. Zie je Zondag met TIEZ, een semi-akoestisch spelende coverband. Covers van o.a. Eagles, daarnaast veel relaxte nummers waarin de nadruk ligt op meerstemmige zang. Entree 2 euro.

Muzikale komedie Viva la Diva!
16:00, Nieuwegein, Stadsplein 6. De hilarische (a)muzikale komedie 'Viva la Diva!' - naar een waargebeurd verhaal -, met Erik Brey & Frédérique Sluyterman van Loo. Tijdens het Amuze Matinee geniet je van een klassiek concert met na afloop een hapje en drankje in het theatercafé. Kaarten 23 euro en te bestellen via www.dekom.nl.

maandag 18 maart

Informatiepunt ziekenhuis
09:00, Nieuwegein, St. Antonius, wachtkamer apotheek. Digitale (zorg)vragen kunnen van 9.00 uur tot 11.00 uur gesteld worden bij het informatiepunt.

Gesprekskring senioren
10:00, Nieuwegein, Workshopfabriek, Plein 114, Cityplaza. Bij de Gesprekskring ouderen ontmoet je leeftijdsgenoten rondom maandelijkse thema’s. De toegang is gratis. Inloop vanaf 9:45 uur.

Cursus E-overheid
10:00, Nieuwegein, buurtplein Batau. In deze cursus leer je stap voor stap werken met de digitale overheid en Digi-D en krijg je een praktisch werkboek. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur. Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden. Dit is de startdatum, de andere cursusdata zijn 25 maart, 8 april en 15 april. Deelname is gratis. Aanmelden kan door te mailen naar digibrigade@detweedeverdieping.nu of bij het infopunt in de bibliotheek.

Parkinson café
14:00, Nieuwegein, Fort Vreeswijk. Parkinson café met als thema slapen. Slapen kan bij Parkinson door allerlei oorzaken minder goed gaan. Er wordt besproken wat de oorzaken zijn en wat er aan te doen is. Meer informatie: www.parkinson-vereniging.nl/parkinson-cafe-nieuwegein.

PLUS-café
14:30, Nieuwegein, de Voorhof, Wiersdijk 8B. Het PLUS-café is het lifestyle-café voor bewuste 55-plussers uit Nieuwegein en omgeving, met activiteiten en workshops rondom gezondheid, lifestyle, cultuur, digitale media of de actualiteit.

dinsdag 19 maart

Taalbrigade@Work
9:30, Nieuwegein, Buurtplein de Componist. Beheers de Nederlandse taal op B1-niveau en oefen met de taal in de zoektocht naar een passende (nieuwe) baan.

Informatiepunt Digitale Overheid
10:00, Nieuwegein, Buurtplein Batau. We moeten steeds meer dingen zelf digitaal regelen met de overheid. Om inwoners daarbij te helpen is er het Informatiepunt Digitale Overheid.

Informatiepunt ziekenhuis
13:00, Nieuwegein, St. Antonius. Digitale (zorg)vragen kunnen van 13.00 tot 15.00 uur gesteld worden bij het informatiepunt.

Rapvoorstelling over Tupac Amaru Shakur
20:30, Nieuwegein, Stadsplein 6. In een moordend raptempo fileert hiphopcollectief DIEHELEDING in de rapvoorstelling 'We are (not) Tupac Shakur' onze neiging tot hokjesdenken aan de hand van the biggest story of them all: het grillige levensverhaal van rapper Tupac Shakur. Kaarten 19,50 euro en te bestellen via www.dekom.nl.

woensdag 20 maart

Boekavond 'Albertus Van van de Vijver: Slaafgemaakt en bevrijd'
20:00, Nieuwegein, Binnenstede 8. Tineke Bennema en de familie Van van de Vijver vertellen over de totstandkoming van het boek 'Albertus Van van de Vijver: Slaafgemaakt en bevrijd' en hun boeiende familiegeschiedenis. De toegang is gratis. Meld je online aan. Dit is een activiteit in het kader van de Boekenweek.

Latin dansshow 'Viva la Vida'
20:15, Nieuwegein, Stadsplein 6. Ga op reis naar het zonovergoten Havana met de internationaal succesvolle dansshow 'Viva La Vida!' van Soy de Cuba. De bruisende stad vormt het decor voor een romantisch liefdesverhaal, verpakt in temperamentvolle dans en soulvolle zang, begeleid door een liveband. Na afloop van de dansshow voor de liefhebbers dansmoves leren van docent Celia Barradas. Aanmelden hiervoor is niet nodig en iedereen kan meedoen. Kaarten vanaf 37,50 euro en te bestellen via www.dekom.nl.

donderdag 21 maart

OV-inloopspreekuur
10:00, Nieuwegein, buurtplein Galecop, Thorbeckepark 183. Tijdens dit spreekuur geven OV-ambassadeurs advies en tips aan 55-plussers over het reizen met de trein en bus.

Digitale Overheid
10:00, Nieuwegein, buurtplein de Componist. We moeten steeds meer dingen zelf digitaal regelen met de overheid. Misschien is dit lastig. Om inwoners daarbij te helpen is er het Informatiepunt Digitale Overheid.

Informatiepunt ziekenhuis
13:00, Nieuwegein, St. Antonius. Digitale (zorg)vragen kunnen van 13.00 tot 15.00 uur gesteld worden bij het informatiepunt.

MetEnVoorElkaar55+
14:00, Nieuwegein, Parkhout 1. MEVE55+ vindt elke donderdag plaats in de accommodatie van SV Parkhout. De toegang staat open voor alle inwoners van 55+.

Alzheimer Trefpunt Nieuwegein
19:00, Nieuwegein, 't Geinlicht, Nedereindseweg 1. Stock gaat met in gesprek over gedragsveranderingen bij mensen met dementie. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.

Oude familiegeheimen in 'Grind'
20:15, Nieuwegein, Stadsplein 6. In 'Grind' bijten de broers Raf en Mich Walschaerts zich vast in hun familieverleden en graven oude geheimen op. Kommil Foo maakt al jaren unieke voorstellingen, waarin ontroering, hilariteit, prachtige songs en een absurde beeldtaal om voorrang vechten. Kaarten vanaf 25,50 euro en te bestellen via www.dekom.nl.

'Het detectiveparadijs'
20:30, Nieuwegein, Stadsplein 6. Uit een waarneming een theorie afleiden is niet voorbehouden aan wetenschappers en detectives. Het kan geen kwaad dat proces eens onder de loep te nemen. En dat doet Hans Aarsman, aan de hand van nieuwsfoto's en een heuse cold case, in 'Het Detectiveparadijs'. Kaarten 21 euro en te bestellen via www.dekom.nl.