• Foto ter illustratie.
• Foto ter illustratie. Foto: Stockfoto 123RF

Bibliotheek De tweede verdieping zoekt vrijwilligers

Nieuws

NIEUWEGEIN • Tot en met de zomer van 2024 worden de onderste drie verdiepingen van het Stadshuis verbouwd. Daardoor is bibliotheek De tweede verdieping straks door het gehele stadhuis te vinden.

De bibliotheek is daarom op zoek naar nieuwe gastvrije vrijwilligers. Met vrijwilligerswerk lever je een bijdrage aan de maatschappij, maar het levert de vrijwilliger zelf ook veel op. “Houd je van contact met mensen? Dan kun je hier echt je ei in kwijt!” en: “Ik heb het 1000% naar mijn zin als gastvrouw”, laten vrijwilligers van de bibliotheek weten. 

Visitekaartje
Dankzij de vrijwilligers worden er kinderen voorgelezen, boeken uitgeleend, activiteiten georganiseerd, digitale vaardigheden verbeterd en taalhulp gegeven. De vrijwilliger is het visitekaartje van de bibliotheek. Vrijwilligers zorgen er onder andere voor dat bezoekers zich welkom voelen en dat de bibliotheekomgeving er verzorgd uitziet.

Betrekken bij organisatie
De bibliotheek geeft aan dat ze vrijwilligers zoeken die minimaal één (vast) dagdeel in de week beschikbaar zijn. Interesse? Neem dan contact op via: vrijwilligers@detweedeverdieping.nu 

Naast een prettige werksfeer betrekt de bibliotheek de vrijwilligers zoveel mogelijk bij onze organisatie. Zo krijgen ook de vrijwilligers een eindejaarsattentie, worden er bijeenkomsten georganiseerd en is er elk jaar een leuk uitje of etentje. Ook krijgen de vrijwilligers een gratis abonnement van de bibliotheek. 

Meer informatie
Meer weten over de vacature? Kijk op https://www.detweedeverdieping.nu/vrijwilliger of neem contact op met: vrijwilligers@detweedeverdieping.nu.