• Schoonspringers van Aquarijn tijdens de vierde wedstrijd van de vijfkamp in Breda. Foto: Aangeleverd

Schoonspringers Aquarijn behalen zes medailles in Breda

Sport

BREDA • De schoonspringers van Aquarijn zijn zondag afgereisd naar Breda voor de vierde wedstrijd van de landelijke vijfkamp. De Nieuwegeinse zwemvereniging ging er in totaal met zes medailles vandoor.

Aquarijn nam deel met elf springers, verdeeld over de verschillende categorieën. In de E-groep (9 jaar en jonger) werden vier sprongen gemaakt. Emma van Meeteren deed voor het eerst mee aan de vijfkamp en behaalde gelijk de zilveren medaille. Het goud ging naar Kyra Toonen. Zij liet voor het eerst de achterwaartse duik zien, met succes.

Anderhalve salto
In de D-groep (10/11 jarigen) werden vijf sprongen gemaakt. Lizzy Hamerling liet voor het eerst de anderhalve salto voorwaarts zien. Ze behaalde hiermee de zilveren medaille. Mila Bos pakte een vijfde plek. Voor Froukje was er een negende plaats en Jaydon Man werd elfde.

Zilver en goud in C-groep
In de C-groep (12/13 jarigen) werden zes sprongen gemaakt. Sureka Bierman Kerklaan werd tweede en won hiermee de zilveren medaille. Mischa Dijkstra ging er met de bronzen medaille vandoor.

Goud voor Stanley Grijpink
In de gecombineerde B/A-groep (14 t/m 18 jaar) werden zeven sprongen gemaakt. Stanley Grijpink sprong zich met een stabiele serie sprongen naar de gouden medaille. Mike Hoogendam werd vierde.

Blessures
Helaas geen springers in serie 5, door blessures bij Aquarijn. In serie 6, die niet meetelt voor de vijfkampbeker, sprong Yuna Hulkenberg zich naar de vierde plaats.

In april zal de vijfde en laatste wedstrijd van de vijfkamp gehouden worden in Eindhoven.