vrijdag 29 maart

Informatiepunt ziekenhuis
09:00, Nieuwegein, St. Antonius, wachtkamer apotheek. Hulp nodig bij de app Mijn Antonius? DigiD aanvragen en activeren? Medicatie inzien in de app? Deze en veel meer digitale (zorg)vragen kunnen van 9.00 uur tot 11.00 uur gesteld worden bij het informatiepunt.

Taalbrigade
9:30, Nieuwegein, theatercafé DE KOM. Beter leren schrijven en lezen in het Nederlands? Kom dan op vrijdag naar de Taalbrigade NT2, bij theater DE KOM. Samen met een vrijwilliger of in kleine groepjes wordt er geoefend met het Nederlands.

Taalbrigade Kids
9:30, Nieuwegein, Buurtkamer de Groote Hond. Bij Taalbrigade Kids krijgen moeders en vaders de kans om (samen met een vrijwilliger) de Nederlandse taal op een laagdrempelige manier te leren, aan de hand van alledaagse thema’s. De kinderen worden ondertussen opgevangen door een pedagogisch medewerker.

Informatiepunt Digitale Overheid
13:30, Nieuwegein, Buurtplein de Componist. We moeten steeds meer dingen zelf digitaal regelen met de overheid. Zoals het aanvragen van zorgtoeslag, een woning zoeken, het rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. Misschien is dit lastig. Om inwoners daarbij te helpen is er het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO).

'Boni, de musical'
20:15, Nieuwegein, Stadsplein 6. 'Boni, de musical' vertelt het waargebeurde spectaculaire verhaal van de Surinaamse verzetsheld Boni. Hij leefde ongeveer van 1730 tot 1790, de hoogtijdagen van plantages en slavernij. Hij groeit op in de binnenlanden en ontpopt zich, samen met Jolicoeur en Baron, tot de leider in een lange en bittere strijd tegen het Nederlandse regime. Zijn verhaal wordt eigentijds-muzikaal en wervelend voor het voetlicht gebracht door een twintigtal acteurs, dansers en muzikanten.Tickets vanaf 37,50 euro en te bestellen via www.dekom.nl.

zaterdag 30 maart

Tragikomedie
20:15, Nieuwegein, Stadsplein 6. 'Fokker Blankers Tol' is een tragikomedie geïnspireerd door drie formidabele actrices Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol en Renée Fokker. Drie zussen treffen elkaar op wat voor iedereen een kruispunt blijkt te zijn. Er blijken best wel wat oude koeien in de sloot te liggen, en lijken in de kast. Tickets vanaf 34 euro en te bestellen via www.dekom.nl.

Interview oud-profvoetballers
20:30, Nieuwegein, Stadsplein 6. Sportverslagever Eddy van der Ley gaat in gesprek met de legendarische tweeling René en Willy van de Kerkhof. Zij kenden een prachtige carrière als voetballers van FC Twente, PSV en het Nederlands elftal in de gouden jaren. De een als razendsnelle rechtsbuiten, de ander als balafpakker pur sang. Wat hebben ze na hun carrière gedaan en wat doen ze nu? Tickets 22,50 euro en te bestellen via www.dekom.nl

zondag 31 maart

Paasbrunch buurtplein Batau
12:00, Nieuwegein, buurtplein Batau, Dukatenburg 1. Paasbrunch op buurtplein Batau. Kosten 6,95 euro. Aanmelden en betalen kan op dinsdagen op het buurtplein zelf.

Monday Night Jazz Tentet
16:00, Nieuwegein, Dorpshuis Fort Vreeswijk, Fort Vreeswijk 1A. Monday Night Jazz Tentet bestaat uit talentvolle instrumentalisten; trompet, flugelhorn, saxofoon, dwarsfluit, klarinet, trombone en ritmische ondersteuning. Op het repertoire staan arrangementen van stukken van Billy Strayhorn en Herbie Hancock, maar ook origineel werk van bandleider Marc van den Bosch. Entree is 2 euro. Aanmelden niet nodig. Optreden in kader van Soep & Cultuur. Voor wie wil is er een huisgemaakte soep voor 2,50 euro.

maandag 1 april

Gesprekskring senioren
10:00, Nieuwegein, Workshopfabriek, Plein 114, Cityplaza. Bij de Gesprekskring ouderen ontmoet je leeftijdsgenoten rondom maandelijkse thema’s. De toegang is gratis. Inloop vanaf 9:45 uur.

dinsdag 2 april

Informatiepunt Digitale Overheid
10:00, Nieuwegein, Buurtplein Batau. We moeten steeds meer dingen zelf digitaal regelen met de overheid. Misschien is dit lastig. Om inwoners daarbij te helpen is er het Informatiepunt Digitale Overheid.

Informatiepunt ziekenhuis
13:00, Nieuwegein, St. Antonius, wachtkamer apotheek. Hulp nodig bij de app Mijn Antonius? DigiD aanvragen en activeren? Medicatie inzien in de app? Deze en veel meer digitale (zorg)vragen kunnen van 13.00 tot 15.00 uur gesteld worden bij het informatiepunt.

KOM op de Middag: 'Tulipani'
14:00, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6. Tijdens KOM op de Middag draait de film 'Tulipani'; een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer (Gijs Naber) die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar het zuiden van Italië fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende.

Digibrigade
14:30, Nieuwegein, Buurtplein Zuid. Tijdens de themabijeenkomsten van de Digibrigade wordt er elke keer één bepaald onderwerp uitgelicht. Dit keer: hoe zorg je ervoor dat jouw nabestaanden bij jouw digitale gegevens kunnen als je overlijdt? Toegang is gratis. Graag online aanmelden via wwww.detweedeverdieping.nu.

woensdag 3 april

Ouder-kindochtend: chaos
10:00, Nieuwegein, Buurtplein Doorslag. Elke woensdagochtend is er een ouder-kindochtend. De ouder-kindochtend is een bijeenkomst voor (groot)ouders en hun kinderen en kleinkinderen (0-3 jaar). Hier kunnen zij samen spelen, lezen en ontspannen. Ook ontmoeten ze andere ouders. Ze kunnen ervaringen delen, bespreken waar ze tegenaan lopen en tips uitwisselen. Deze maand is het thema chaos.

Longpunt Nieuwegein
10:30, Nieuwegein, De Partner, Nedereindseweg 401A. Tijdens de bijeenkomst van Longpunt Nieuwegein is er een speciale gast: huisarts Pim Achterberg schuift aan. Aanmelden en informatie: nieuwegein@longpunt.longfonds.nl.

Ontmoetingsavond vrijdansen
20:00, Nieuwegein, De Componist. Ontmoetingsavond vrijdansen voor jong en oud. Er zijn muziek, hapjes en drankjes. Dansen is niet verplicht. Entree: 2,50 euro. Aanmelden niet nodig. Ook mensen buiten Nieuwegein zijn welkom.

Theatercollege Dokter Juriaan
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6. Tijdens het theatercollege 'Jij bent de Liefde' begeleidt Dokter Juriaan je op zijn geheel eigen wijze: confronterend, interactief, met humor én liefdevol tegelijkertijd. Hij stelt je in staat om hoofd en lijf weer te laten samenwerken. Meer informatie op www.dokterjuriaan.nl. Kaarten 34,50 en te bestellen via www.dekom.nl.

Ouder-kindochtend: chaos
10:00, Nieuwegein, Buurtplein Doorslag. Elke woensdagochtend is er een ouder-kindochtend. De ouder-kindochtend is een bijeenkomst voor (groot)ouders en hun kinderen en kleinkinderen (0-3 jaar). Hier kunnen zij samen spelen, lezen en ontspannen. Ook ontmoeten ze andere ouders. Ze kunnen ervaringen delen, bespreken waar ze tegenaan lopen en tips uitwisselen. Deze maand is het thema chaos.

donderdag 4 april

Digitale Overheid
10:00, Nieuwegein, Buurtplein de Componist. We moeten steeds meer dingen zelf digitaal regelen met de overheid. Misschien is dit lastig. Om inwoners daarbij te helpen is er het Informatiepunt Digitale Overheid.

Informatiepunt ziekenhuis
13:00, Nieuwegein, St. Antonius, wachtkamer apotheek. Hulp nodig bij de app Mijn Antonius? DigiD aanvragen en activeren? Medicatie inzien in de app? Deze en veel meer digitale (zorg)vragen kunnen van 13.00 tot 15.00 uur gesteld worden bij het informatiepunt.

MetEnVoorElkaar55+
14:00, Nieuwegein, Parkhout 1. MEVE55+ vindt elke donderdag (het hele jaar door) plaats. De toegang staat open voor alle Nieuwegeiners van 55 jaar en ouder en is gratis. Het gezellig ontmoeten staat centraal.

Lucky life: gezonde chaos
14:30, Nieuwegein, Buurtplein Zuid. Er wordt deze maand dieper ingegaan op het effect van chaos op de mentale gezondheid. Een lokale expert diept het thema verder uit om samen te ontdekken hoe te werken aan een betere gezondheid en leefstijl én hoe je hier direct mee aan de slag kan. Praat met elkaar over het hoe en waarom van gezond en gelukkig leven en wissel tips uit.

Comedyclub Nieuwegein
20:00, Nieuwegein, Cultuurcentrum de Partner. Comedyclub Nieuwegein. Lachavond Extraordinaire. Een unieke avond vol humor en hilariteit. Entree 15 euro. Meer informatie via www.departnernieuwegein.nl/programma.

Pianist Michiel Borstlap
20:30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6. Pianist Michiel Borstlap brengt een ode aan de legendarische Amerikaanse bandleider en jazzpianist Herbie Hancock. Beiden zijn voortdurend op zoek naar die verrassende volgende stap in hun artistieke ontwikkeling, qua veelzijdigheid, virtuositeit en lak aan genres of hokjes. Na een aantal intieme en kwetsbare soloprojecten, komt Michiel Borstlap dit keer terug naar DE KOM met een voltallige band. Tickets vanaf 24,50 euro en te bestellen via www.dekom.nl.

Lucky life: gezonde chaos
14:30, Nieuwegein, Buurtplein Zuid. Er wordt deze maand dieper ingegaan op het effect van chaos op de mentale gezondheid. Een lokale expert diept het thema verder uit om samen te ontdekken hoe te werken aan een betere gezondheid en leefstijl én hoe je hier direct mee aan de slag kan. Praat met elkaar en wissel tips uit.