• Casper van Baggen scoort de 2-0 uit een penalty.
• Casper van Baggen scoort de 2-0 uit een penalty. Foto: Gerard van Vliet

SV Parkhout wint met 4-2 van concurrent Sleeuwijk

Sport 651 keer gelezen

NIEUWEGEIN • SV Parkhout heeft afgelopen zaterdag in eigen huis met 4-2 gewonnen van concurrent Sleeuwijk. Mede door dit resultaat hebben de Nieuwegeiners uit de laatste vier wedstrijden 10 competitiepunten behaald.

De openingsfase van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Sleeuwijk: SV Parkhout moest veel terrein prijsgeven. Na ongeveer een kwartier spelen was de motor bij Timo Meerding echter warmgedraaid. Hij strafte een verdedigende fout razendsnel af en zette de 1-0 op het scorebord.

Drie strafschoppen
Zes minuten later werd de doorgebroken verdediger Luc Jansen onreglementair ten val werd gebracht door keeper Toine van der Pijl. Penalty, besliste scheidsrechter Danny van Helden uit Prinsenbeek. Vol zelfvertrouwen eiste Casper Baggen dit karwei op. Hij rondde het overtuigend af: 2-0.

Met direct en fraai combinatiespel over het gehele veld werd Sleeuwijk teruggedrongen op eigen helft. Jardell ontpopte zich als een ware plaggeest voor de defensie van Sleeuwijk. In de 35e minuut werd een van zijn rushes, opnieuw door keeper van der Pijl, onreglementair gestopt.

Opnieuw wees Van Helden naar de stip. En weer was het Casper van Baggen die de verantwoordelijkheid op zich nam en de strafschop onberispelijk inschoot. Het werk van de door een blessure nog kwetsbare Timo Meerding zat erop. Hij werd nog voor de rust gewisseld voor ‘comming man’ Levi Bruggeman.

Vlak voor rust wees Van Helden opnieuw naar de penaltystip. Nu was het Ryan Verkerk die te fors aan de noodrem had getrokken. Ook deze strafschop leverde een doelpunt op, die werd gemaakt door Andor van Andel. Het werd 3-1, wat ook de ruststand betekende.

Invaller Nordin Chentouf maakt 4-2
De tweede helft was de thuisploeg de controle over de wedstrijd volledig kwijt. Jardell Adamson was achtergebleven in de kleedkamer en werd vervangen door Remy Chefiri. In de 55e minuut was het invaller Paul den Braven die bij de tweede paal ongehinderd kon inkoppen, 3-2. 

Met nog ruim een half uur te spelen werd het billenknijpen voor de thuisploeg. Sleeuwijk ging de lange bal hanteren en zette fysiek een tandje bij. De thuisploeg hield stand en ver in blessuretijd kwam toen het feestje van invaller Nordin Chentouf. De speler lostte de moegestreden Levi Bruggeman af en eiste even later de hoofdrol voor zich op. 

In de laatste minuut onderschepte hij een foutieve terugspeelbal van een Sleeuwijk-verdediger, en zette de keeper onder druk. Die schrok daar erg van en daardoor kon Nordin makkelijk de 4-2 binnenschuiven. Enkele ogenblikken later floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Guido Bamberg, afbeelding ter illustratie.
Nieuwegeinse wethouder Guido Bamberg tijdelijk vervangen vanwege fietsongeluk Nieuws 21 uur geleden
• Enkele spelers van Boys Won't Be Boys samen met wethouder Marieke Schouten.
Drukte bij opening eerste Regenboogcafé Nieuwegein Nieuws 21 mei, 12:49
• Minister Hugo de Jonge opent nieuwe fabriek van Daiwa House in Montfoort
Minister De Jonge opent productielijn flexwoningen in Montfoort Nieuws 21 mei, 11:50
• JSV tegen IJFC.
JSV viert overwinning op buurtgenoten IJFC Sport 21 mei, 11:06
• E- en D-groep Aquarijn.
Twee keer goud voor Aquarijn bij laatste circuitwedstrijd Amsterdam Sport 21 mei, 10:42
• Tattoo-catwalk bij Museumwerf Vreeswijk 2023.
Tweede tattoo-catwalk in Vreeswijk: modellen gezocht Nieuws 21 mei, 10:21
• Matthijs Bouwman.
Matthijs Bouwman nieuwe directeur theater DE KOM Nieuws 21 mei, 09:55
• De beschadigde auto van de bestuurder.
Bestuurder rijdt tegen geparkeerde auto aan 112 21 mei, 09:45