• De dames van sportvereniging TV Vreeswijk proberen OldStars Tennis uit.
• De dames van sportvereniging TV Vreeswijk proberen OldStars Tennis uit. Foto: Naomi Wijling

Nu ook OldStars tennis bij TV Vreeswijk

Sport 755 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Bij sportvereniging TV Vreeswijk gaat er gestart worden met OldStars tennis. Zij bieden daarom in maart vier gratis inloopochtenden aan. Maar wat is OldStars tennis eigenlijk en waarom start TV Vreeswijk hiermee?

Oldstars tennis is een aangepaste spelvorm voor tennis, vanaf 55-plus. De spelvorm is geschikt voor mensen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen bewegen op de tennisbaan. Het is ook geschikt voor mensen die nog geen tenniservaring hebben. 

Veteranen 55+ commissie
De tennisleraar bij TV Vreeswijk, Peter-Paul Schrauwen, was al bekend met de OldStars tennis en begon erover tijdens een gesprek met Paul Wagemans. Paul zit samen met zijn vrouw en Henk Lodder in de Veteranen 55+ commissie. Ze waren gelijk enthousiast over de tennisvorm OldStars. Paul is samen met Mirjam naar de tennisvereniging Atalanta in Houten gegaan, waar deze vorm van tennis al gespeeld wordt.

‘Het is veel relaxter’ 
Mirjam vertelt: “We waren heel benieuwd naar het spel en we wilden graag meer informatie over het opstarten van deze vorm van tennis.” Ze zag direct dat het spel veel relaxter is. “Dat heeft te maken met de bal, dit is een aangepaste zachtere tennisbal. Je hebt hierdoor meer tijd om naar de bal te lopen. Daarnaast mag je de bal twee keer laten stuiteren als je dat wilt, dat hoeft overigens niet. Je mag ook onderhands serveren.” Binnen deze spelvorm is er de ruimte om eigen regels te maken. “Het speelveld kan worden verkleind door bijvoorbeeld dubbelspel te spelen op het speelvlak waar je normaal gesproken enkelspel speelt,” zegt Paul.

Naast bewegen ook gezelligheid
De inloopochtenden beginnen om 10:00 uur met elkaar leren kennen onder het genot van een kopje koffie/thee en wat lekkers. Het sociale contact is immers ook erg belangrijk. Daarna begint tennisleraar Peter-Paul met een aantal oefeningen om op te warmen en aan de stabiliteit te werken. Daarna wordt er een potje tennis gespeeld. “Bij OldStars tennis staat het bewegen centraal, maar daarnaast ook de gezelligheid,” geeft Paul aan. Als blijkt dat er voldoende animo is na de inloopochtenden wordt OldStars tennis iedere maandagochtend om 10:00 uur voortgezet.

Inloopochtenden 
De gratis inloopochtenden zijn op maandag 4, 11, 18 en 25 maart bij padel- en tennisvereniging TV Vreeswijk aan de Anemoonstraat 68A (Wijk Hoogzandveld). Tennisrackets zijn tijdens deze ochtenden te leen. Tennisschoenen zijn niet verplicht en ervaring met tennis is geen pré. Voor meer informatie en aanmelden graag een bericht sturen naar veteranen@tvvreeswijk.nl of bellen met Paul op 0610869909. “Je mag ook eerst komen kijken of het wat voor je is. Je hoeft niet direct mee te doen,” aldus Paul.

Naomi Wijling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het stadshart van Nieuwegein rond Cityplaza groeit razendsnel.
'Nieuwegein moet betaalbaar blijven' Nieuws 15 uur geleden
• Foto ter illustratie.
SV Parkhout lijdt nederlaag tegen Nivo Sparta Sport 16 uur geleden
• Scholieren presenteren hun fijnstofonderzoek aan de provincie Utrecht.
Scholieren uit Nieuwegein meten luchtkwaliteit met 'snuffelfietsen' Nieuws 22 apr, 14:00
• De gemeente heeft inwoners van Zuilenstein gevraagd waar zij behoefte aan hebben in hun buurt.
Gemeente Nieuwegein gaat twee buurten in Zuilenstein opknappen Nieuws 22 apr, 13:27
• Actiemoment in de wedstrijd MHCN tegen IJsseloever.
Nieuwegeinse hockeydames spelen gelijk tegen IJsselstein: 2-2 Sport 22 apr, 12:00
• Opening van het vernieuwde Muntplein door wethouder Guido Bamberg.
Muntplein in Nieuwegein feestelijk heropend: muziekoptredens, dans en meer FOTOREPORTAGE 22 apr, 09:48
• Het pand van Altrecht.
Uitgelicht: Slopen gaat sneller dan bouwen UITGELICHT 21 apr, 09:00
• Bij Bibliotheek aan Huis wordt er naast het bezorgen van een boek, ook een praatje gemaakt.
Bibliotheek aan Huis: Boek bezorgd? Tijd voor een kopje koffie! Nieuws 20 apr, 11:14