<p>In Nieuwegein maken er steeds meer grasvelden plaats voor bloemen. Van margrieten en boterbloemen tot rode klaver en vogelwikke. </p>

In Nieuwegein maken er steeds meer grasvelden plaats voor bloemen. Van margrieten en boterbloemen tot rode klaver en vogelwikke.

(Foto: 123RF.com)

Vier extra wijken krijgen velden met wilde bloemen

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Vier extra wijken krijgen velden met wilde bloemen. Het gaat om de wijken Doorslag, Wijkersloot, Galecop en Fokkesteeg. De initiatiefnemer is Bloeiend Nieuwegein. 


De locaties zijn vastgesteld na overleg met wijkbewoners, de gemeente Nieuwegein en Bloeiend Nieuwegein. De velden moeten namelijk passen in de omgeving, niet beïnvloed worden door verkeer en het liefst in de buurt van een school staan. 

Biodiversiteit

In Nieuwegein maken er steeds meer grasvelden plaats voor bloemen. Van margrieten en boterbloemen tot rode klaver en vogelwikke. Die worden één keer gezaaid en daarna houden ze zichzelf in stand. Het doel is om een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit.

Een verhoging van het bloemenaanbod in de gemeente moet namelijk meer leefruimte bieden aan bijen en insecten. Dit gebeurt door het omzetten van grasstroken naar zaaibedden, die worden ingezaaid met zaad voor wilde bloemen. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten