met video

Kinderambassadeurs Nieuwegein lanceren lied tegen pesten in DE KOM

Algemeen 442 keer gelezen

NIEUWEGEIN • De kinderambassadeurs Nieuwegein lanceerden deze week in theatercafé DE KOM feestelijk het overwinningslied ‘Sterker’. Ze maakten het lied samen met de band JOB. 

De laatste staat voor het Nieuwegeinse volkslied ‘Mijn Nieuwegein’, dat uitkwam voor de vijftigste verjaardag van de stad. Het lied ‘Sterker’ is onderdeel van de campagne ‘Pesten is niet cool’, waarin de ambassadeurs zich inzetten voor het vergroten van het bewustzijn wat pesten met je doet.

Overwinningslied

De leadzangers Fay en Anne waren zelf slachtoffer van pesten. Een ervaring die niet leuk was. Ze vertelden aan de bandleden wat ze hebben meegemaakt en hoe ze zich daarvan hebben kunnen losmaken. Die verhalen zijn vertaald naar de tekst van het liedje en geven een signaal om met pesten te stoppen. Daarom is het een overwinningslied. 

Het resultaat van een dag opnames in de toneelstudio van DE KOM werd temidden van trotse familieleden getoond. De ogen bleven niet droog. Fay had een dankwoordje voor de leden van de band, die zorgden voor de begeleidende muziek. 

Steen

Samen hebben ze een steentje bijgedragen aan deze campagne en zo kreeg de band niet alleen een mooi beschilderde kei, maar van alle ambassadeurs ook nog een prachtige steen. 

Martin Koot - lid van de band - is dankbaar dat hij dit mocht doen. “Het is het mooiste dat ik in tijden gedaan heb. Petje af. We hebben alle vertrouwen gekregen en geweldig samengewerkt. We zijn trots op het resultaat en de ambassadeurs.” Het lied staat onder andere op YouTube, Facebook en Spotify.

De Week Tegen Pesten

De laatste week van september is de landelijke week tegen pesten. Daarom vragen de kinderambassadeurs Nieuwegein die week extra aandacht voor pesten. Op woensdagmiddag 29 september organiseren ze een activiteitenmiddag met als thema “Pesten is NIET cool”.  

De Week Tegen Pesten wordt ieder jaar in september georganiseerd door Stichting School & Veiligheid.  Het motto van de Week Tegen Pesten 2021 is ‘Buitengesloten? Uitgesloten!’.

Louise Mastenbroek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Tot vier jaar cel geëist tegen vermeende drugsdealers en brandstichters Nieuws 20 uur geleden
• De ooievaars op het nest in Park Oudegein.
De lente komt eraan: twee ooievaars op het nest in Park Oudegein Nieuws 28 feb, 15:56
• Twee op de drie samengestelde gezinnen vallen binnen enkele jaren weer uit elkaar.
(Stief)ouders opgelet: nieuw initiatief voor samengestelde gezinnen van start in Nieuwegein Nieuws 28 feb, 15:21
• De toekomstige opvanglocatie voor vluchtelingen aan de Newtonbaan in Nieuwegein.
VVD: toekomstig azc in Nieuwegein moet opvang bieden aan LHBTIQ+'ers Nieuws 28 feb, 14:37
Afbeelding
Politie Nieuwegein zoekt eigenaar van gestolen gouden ketting Nieuws 28 feb, 10:24
• Op een pleintje aan de Ringwade trof de politie het afgestoken vuurwerk aan.
Grote hoeveelheid vuurwerk afgestoken naast gevangenis in Nieuwegein 112 28 feb, 09:20
• Boekenweek 2024 in De tweede verdieping.
Boekenweek in De tweede verdieping: alles over familie Nieuws 27 feb, 12:44
• Anesthesioloog Harold Nijhuis laat de nieuwe neurostimulator zien op de plaats waar deze geïmplanteerd wordt bij het bekken.
St. Antonius Ziekenhuis plaatst nieuwste neurostimulator: 'Langer vrij van pijn' Nieuws 26 feb, 14:48