<p>Archieffoto van de Kinderboekenweek 2020 in bibliotheek De tweede verdieping.</p>

Archieffoto van de Kinderboekenweek 2020 in bibliotheek De tweede verdieping.

(Foto: bibliotheek De tweede verdieping)

Eindfeest Kinderboekenweek groot succes

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Bibliotheek De tweede verdieping stond vorige week vol met kinderen die zin hadden in ‘De Grote Worden Wat Je Wil Show’: het afsluitingsfeest van de kinderboekenweek. Ook ouders ouders werden vermaakt. Ze konden genieten van een optreden van de band ‘The Radiance’. 


De rode loper was uitgerold en overal hingen zilveren en gouden ballonnen en slingers. De kinderen werden feestelijk onthaald door de medewerkers van de bibliotheek en de vrijwilligers. Na het openingswoord gingen de kinderen op weg naar de kunstenaar, muzikant, goochelaar, avonturiers, bioloog en dj. Om te snuffelen aan het beroep. 

Goochelaar
Kunstenaar Jasmijn Felix had een enorm groot schilderdoek voorbereid. “We gaan met elkaar één groot kleurrijk schilderij maken”, aldus Jasmijn. Stagiaires Elian en Tijana vonden het erg leuk om mee te helpen deze avond. “De bibliotheek is sowieso een fijne plek om te zijn”, zegt Tijana.

Goochelaar is een beroep dat je niet vaak tegenkomt. Het beroep dat wordt omringt door mysterie werkte als een magneet op de kinderen. Lars van Tuijl begon al op zijn achtste met goochelen. “Goochelen heeft te maken met het oplossen van puzzels en daarom heb ik voor de kinderen een escaperoom in elkaar gezet. Op deze manier zijn we ook bezig met goochelen”. 

Naast goochelaar is Lars ook leraar op een basisschool. Het combineren van deze twee beroepen geeft hem energie en uitdaging. 

Bioloog
Harry ten Hove wist al vrij vroeg dat hij bioloog wilde worden. “Ik woonde vroeger op het platteland en was vaak in de natuur te vinden”. Na zijn studie is hij universitair docent in Utrecht geworden en is hij op zo’n tien expedities geweest waar hij veel onder water te vinden was.

Nu is hij met pensioen en nog steeds actief. “Ik ben vrijwilliger bij Naturalis waar ik mij nog steeds bezighoud met onderzoeken”, aldus Harry. 

De ouders waren zeer te spreken over deze activiteit. “Dit mag wat mij betreft vaker georganiseerd worden. Kinderen kunnen nu echt in contact komen met een beroep. En kijken of het ze aanspreekt”, vertelt een vader. “En het zijn beroepen waar je ook niet zo maar aan denkt. Vaak wordt het als hobby gezien”.

Naomi Wijling
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten