Stadsgids Maamke Hoogendoorn zit hoofdrolspeler Huub Smit flink achterna tijdens de opnames.
Stadsgids Maamke Hoogendoorn zit hoofdrolspeler Huub Smit flink achterna tijdens de opnames. Foto: Louise Mastenbroek

Opnames van Nieuwegeinse buurtsoap in volle gang

Algemeen 544 keer gelezen

NIEUWEGEIN • De opnames voor Geina, de buurtsoap - die DE KOM maakt voor de vijftigste verjaardag van de stad - zijn vorige week begonnen. Want hoe kan je een verjaardag beter vieren dan met een eigen verhaal? De soap is niet alleen voor Nieuwegeiners, maar ook hebben meerdere inwoners een rol in de film, die later in het jaar in verschillende afleveringen online komt.

Een belangrijke rol in de film is weggelegd voor Maamke Hoogendoorn. Dit is niet verwonderlijk, want ze is afgestudeerd aan de theateracademie. “Ik ben in Nieuwegein geboren en ging naar het Cals College. Daar is het vuurtje voor het theater aangestoken. In DE KOM deed ik mee aan de theaterklas, dus ik ben hier bekend en daardoor ook gevraagd”.

Misverstanden
Het verhaal gaat over een doorsnee stel uit Brabant dat in Nieuwegein komt wonen. Ze worden met alle egards ontvangen. De vrouw van het stel is vaak aan het werk, haar man is op zoek naar een baan en komt door allerlei misverstanden steeds meer in de ellende.

Maamke: “Dat komt ook door mijn personage. Ik speel een stadsgids. Die is super enthousiast, maar eigenlijk te. Ze is opdringerig en onhandig. Maar het is helemaal leuk om mee te doen. En nog leuker dat mijn vriend, die ik in Nieuwegein heb leren kennen, ook mee doet in de soap.”

Zwarte komedie
De hoofdrol is voor Huub Smit. Hij woont niet in Nieuwegein, maar heeft er wel binding mee. “Dat is wel belangrijk. Bovendien heb ik eerder met deze regisseur samengewerkt. Tijdens de opnames heb ik veel van de stad gezien. Ik zoek werk, ik ben wel op vijftig verschillende plekken geweest. De kroeg, de bibliotheek, een shoarmazaak, bij de Nedereindse Plas, de koekjesfabriek. Die is echt ‘huge’. Nieuwegein is bizar groot en heeft een enorm centrum. Dat valt me op. Ik ben onder de indruk van de gebouwen”.

Huub is een beroepsspeler en heeft ervaring in het werken met vrijetijdspelers. “Voor hun is het veel zwaarder en moeilijker. Zij moeten ander werk ernaast doen. Ik kan me hier helemaal op focussen. Ik heb wel met vijftien verschillende spelers gewerkt, een daarvan is de burgemeester. Ik heb hier echt contact met hele creatieve personen. Die moeten in de soap vaak norse mensen spelen. De Nieuwegeiner is blijkbaar niet zo trots op de stad. Maar die norse mensen heb ik in Nieuwegein niet ontmoet. Ik vind Geina trouwens niet echt een soap. Het is meer een zwarte komedie. Er gebeuren duistere dingen in Nieuwegein”.

Louise Mastenbroek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Foto ter illustratie
Provincie Utrecht geeft korting op fietshelm Nieuws 30 apr, 17:26
• Vrouwenkoor Cantare.
Meezingen met vrouwenkoor Cantare tijdens 'Sing-Along' concert Nieuws 30 apr, 12:05
• Foto ter illustratie.
Lezing KunstGein: 'Gelukzoekers in Parijs' Nieuws 30 apr, 11:49
• Wethouders Ellie Eggengoor (links) en Marieke Schouten onthullen het nieuwe logo van de Zeepfabriek.
Officiële opening verhuurlocatie Zeepfabriek: 'Stimuleren plannen voor start-ups' MET VIDEO 30 apr, 10:03
• Foto ter illustratie.
Spelen, dansen en bewegen voor kinderen met een beperking Nieuws 30 apr, 09:39
• Alleen de ruïnes van de banen herinneren nog aan het bestaan van Tennisvereniging Nieuwegein.
Uitgelicht: de 'tennisruïnes' van de Heidehal UITGELICHT 29 apr, 13:40
• De eindexamenleerlingen waren in het oranje gehuld.
Laatste schooldag op Oosterlicht College Nieuwegein in teken van Koningsdag Nieuws 29 apr, 13:22
• Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.
St. Antonius gaat spoedzorg voor kinderen verplaatsen van Nieuwegein naar Utrecht Nieuws 29 apr, 11:08