Stadsgids Maamke Hoogendoorn zit hoofdrolspeler Huub Smit flink achterna tijdens de opnames.
Stadsgids Maamke Hoogendoorn zit hoofdrolspeler Huub Smit flink achterna tijdens de opnames. Foto: Louise Mastenbroek

Opnames van Nieuwegeinse buurtsoap in volle gang

Algemeen 188 keer gelezen

NIEUWEGEIN • De opnames voor Geina, de buurtsoap - die DE KOM maakt voor de vijftigste verjaardag van de stad - zijn vorige week begonnen. Want hoe kan je een verjaardag beter vieren dan met een eigen verhaal? De soap is niet alleen voor Nieuwegeiners, maar ook hebben meerdere inwoners een rol in de film, die later in het jaar in verschillende afleveringen online komt.

Een belangrijke rol in de film is weggelegd voor Maamke Hoogendoorn. Dit is niet verwonderlijk, want ze is afgestudeerd aan de theateracademie. “Ik ben in Nieuwegein geboren en ging naar het Cals College. Daar is het vuurtje voor het theater aangestoken. In DE KOM deed ik mee aan de theaterklas, dus ik ben hier bekend en daardoor ook gevraagd”.

Misverstanden
Het verhaal gaat over een doorsnee stel uit Brabant dat in Nieuwegein komt wonen. Ze worden met alle egards ontvangen. De vrouw van het stel is vaak aan het werk, haar man is op zoek naar een baan en komt door allerlei misverstanden steeds meer in de ellende.

Maamke: “Dat komt ook door mijn personage. Ik speel een stadsgids. Die is super enthousiast, maar eigenlijk te. Ze is opdringerig en onhandig. Maar het is helemaal leuk om mee te doen. En nog leuker dat mijn vriend, die ik in Nieuwegein heb leren kennen, ook mee doet in de soap.”

Zwarte komedie
De hoofdrol is voor Huub Smit. Hij woont niet in Nieuwegein, maar heeft er wel binding mee. “Dat is wel belangrijk. Bovendien heb ik eerder met deze regisseur samengewerkt. Tijdens de opnames heb ik veel van de stad gezien. Ik zoek werk, ik ben wel op vijftig verschillende plekken geweest. De kroeg, de bibliotheek, een shoarmazaak, bij de Nedereindse Plas, de koekjesfabriek. Die is echt ‘huge’. Nieuwegein is bizar groot en heeft een enorm centrum. Dat valt me op. Ik ben onder de indruk van de gebouwen”.

Huub is een beroepsspeler en heeft ervaring in het werken met vrijetijdspelers. “Voor hun is het veel zwaarder en moeilijker. Zij moeten ander werk ernaast doen. Ik kan me hier helemaal op focussen. Ik heb wel met vijftien verschillende spelers gewerkt, een daarvan is de burgemeester. Ik heb hier echt contact met hele creatieve personen. Die moeten in de soap vaak norse mensen spelen. De Nieuwegeiner is blijkbaar niet zo trots op de stad. Maar die norse mensen heb ik in Nieuwegein niet ontmoet. Ik vind Geina trouwens niet echt een soap. Het is meer een zwarte komedie. Er gebeuren duistere dingen in Nieuwegein”.

Louise Mastenbroek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Stichting Buurtgezinnen biedt al 5 jaar hulp in Nieuwegein: ‘Ouders worden ontlast’ Algemeen 26 sep, 15:02
Afbeelding
Grote drukte bij Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein: aantal cliënten verdubbeld Algemeen 26 sep, 13:59
Afbeelding
Nieuw bedrijfspand voor De Boer Dental in Harkema ingezonden mededeling 26 sep, 11:04
Afbeelding
18 verenigingen uit Nieuwegein gaan loten verkopen via de Grote Clubactie Algemeen 23 sep, 17:31
Afbeelding
Basic-Fit sportschool vestigt zich op winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein Algemeen 23 sep, 16:48
Afbeelding
Nieuwegeinse Fietersbond vreest valpartijen op omleidingsroute langs Doorslagzone MET VIDEO 23 sep, 16:19
Afbeelding
Ouderenfonds geeft gratis workshop over zoeken op internet in Nieuwegein Algemeen 22 sep, 16:23
Afbeelding
Praten over geld is taboe op de Nieuwegeinse Beursvloer: ‘Handelen in betrokkenheid’ Algemeen 22 sep, 15:48