Maamke Hoogendoorn is 27 jaar en geboren en getogen in Nieuwegein.
Maamke Hoogendoorn is 27 jaar en geboren en getogen in Nieuwegein. Foto: Aangeleverd

Maamke Hoogendoorn als Bobbie gecast in Nieuwegeinse buurtsoap

Algemeen 141 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Maamke Hoogendoorn is voor de Nieuwegeins buurtsoap gecast als Bobbie die kersverse inwoners van Nieuwegein Freek en Suzan ontvangt in de stad. De buurtsoap, die in december in première gaat, wordt samen gemaakt met presentator en theatermaker Oscar Kocken, schrijver Lucas de Waard, regisseur Ruut van der Beele én de inwoners van Nieuwegein. 

Maamke Hoogendoorn is 27 jaar en geboren en getogen in Nieuwegein. ‘Proud citizen’ van Nieuwegein zoals Maamke het zelf beschrijft. Ze woont inmiddels in Amersfoort, maar is nog veel in Nieuwegein te vinden dankzij haar baan bij DE KOM als musicaldocent. Daarnaast heeft Maamke de hbo-opleiding cabaret afgerond aan de Koningstheateracademie in Den Bosch.

Bobbie
Toen Maamke nog in Nieuwegein woonde, volgde ze toneellessen in DE KOM. Via haar toenmalige docenten is Maamke in contact gekomen met Jorunn Labordus, de bedenker van de serie, en uitgenodigd voor de castingdag. Na een succesvolle casting kreeg Maamke te horen dat ze de rol van ‘Bobbie’ mag vervullen in de soap.

Bobbie is de stadsgids van Nieuwegein. Een super enthousiaste en soms vreemde meid, maar een echte Nieuwegeiner die de mensen met veel trots en passie alle straten en bijzondere plekken van Nieuwegein laat zien. "Ik vind het een hele fijne rol om te spelen. Het script is zo goed geschreven en alle informatie over Nieuwegein is er mooi in verwerkt. Dat vind ik heel leuk en daar geniet ik echt van". Aldus Maamke.

Positieve ervaring
Maamke ziet de opnames en het hele buurtsoapproject als een positieve ervaring. Sinds haar afstuderen is ze vooral op een andere manier actief geweest binnen het vakgebied. Veel lesgeven, maar zelf weinig spelen. Ondanks dat het lesgeven goed bevalt, was Maamke gedreven om weer te spelen en merkte ze hoe ontzettend leuk het is om zelf te spelen en met andere mensen samen te werken. "Ruut, de regisseur, doet het ook zo leuk", zegt ze.

"Ik vind het leuk om ervaring op te doen bij films en series. Ik heb vooral veel theaterdingen gedaan dus een echte filmset is dan ook even wennen en nieuw. Persoonlijk vind ik het leuk om die ervaring mee te nemen en op die manier een stukje verder te komen met spelen. Dat wil ik het liefste. Het is heel moeilijk om aan de bak te komen als acteur dus is het superleuk om op deze manier weer even bezig te zijn, plezier te maken en een stapje vooruit te kunnen in die wereld." 

Naast Maamke zien we nog iemand verschijnen in de serie bij de première. Haar vriend Nick speelt de rol van Henry en heeft al meerdere jaren aan ervaring met acteren en theater. We zien ze snel schitteren op het doek in ‘Geina, de buurtsoap’.

Julia Koster

Redactiecoördinator Het Kontakt-De Molenkruier

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vluchtelingen van Nieuwegeinse opvangboot naar wedstrijd van FC Utrecht Algemeen 30 jan, 13:56
Afbeelding
Wethouder: 'Nieuwegein wil bewust bouwen aan gezonde, duurzame en veilige stad' Algemeen 30 jan, 11:32
Afbeelding
CDA richt meldpunt op na bekendmaking vertrek St. Antonius Ziekenhuis uit Nieuwegein Algemeen 30 jan, 10:54
Afbeelding
Automobilist rijdt het water in bij Vreeswijksestraatweg in Nieuwegein 112 30 jan, 09:38
Afbeelding
Autobrand bij Nijpelsplanstoen in Nieuwegein 112 30 jan, 09:16
Afbeelding
Weinig geld, maar tóch een lasergamefeest dankzij dit Nieuwegeinse bedrijf Algemeen 28 jan, 07:24
Afbeelding
Techniekmarkt op ROC in Nieuwegein: 'Dit zijn de professionals die we straks keihard nodig hebben' Algemeen 27 jan, 15:45
Afbeelding
Gratis vloerisolatie moet 100 Nieuwegeinse woningeigenaren energiekosten besparen Algemeen 27 jan, 12:27