<p>De Deventerschans in Nieuwegein.</p>

De Deventerschans in Nieuwegein.

(Foto: Google Street View)

Stichting Knarrenhof wil seniorenwoningen in Nieuwegein realiseren

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Stichting Knarrenhof en een aantal inwoners van Nieuwegein willen een ‘Knarrenhof’ in Nieuwegein realiseren. Met de gemeente wordt op dit moment gesproken over de locatie Deventerschans. De stichting wil ook op andere locaties in de stad een Knarrenhof realiseren. 


Knarrenhof is een landelijke stichting met een maatschappelijk doel, namelijk “de leeftijdsbestendige bouw van woongroepen voor zelfredzame senioren”. Knarrenhof is bedoeld voor mensen die het leuk vinden elkaar af en toe te helpen, maar hierin geen verplichting willen. 

“Meergeneratiehofjes”
“Dit is ideaal voor de moderne senior die zelfstandig wil blijven, en die steeds minder op mantelzorg en kinderen kan terugvallen”, schrijft de stichting op haar website. De “Meergeneratiehofjes” zijn bedoeld voor mensen van 19 tot 109 jaar.  

Volgens Stichting Knarrenhof is momenteel 20 procent van de Nieuwegeiners ouder dan 65 jaar. Dat zijn 13.199 inwoners. “Tot 2035 zal dat percentage groeien naar meer dan 25 procent”, aldus de stichting.

Trapveld
Er worden volgens Stichting Knarrenhof te weinig “levensloopbestendige seniorenwoningen” gebouwd. “Het gevolg is dat ouderen veel te lang blijven zitten in hun te grote woningen”. Dit zou een probleem zijn voor de doorstroom op de woningmarkt.  

De gemeente wil seniorenwoningen bouwen aan de Deventerschans in de wijk Fokkesteeg. Op deze plek stond tot 2009 de basisschool “De Evenaar” voor speciaal onderwijs. De school werd verplaatst en het gebouw gesloopt. Sindsdien is er een tijdelijk trapveld. 

Of de gemeente de seniorenwoningen in samenwerking met Stichting Knarrenhof zal realiseren, is nog onduidelijk. 

Julia Koster
Redactiecoördinator De Molenkruier
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier