Lucas de Waard: scriptschrijver van 'Geina, de buurtsoap'.
Lucas de Waard: scriptschrijver van 'Geina, de buurtsoap'. Foto: Marissa de Kogel

Maak kennis met Lucas de Waard: scriptschrijver van de Nieuwegeinse buurtsoap

Algemeen 362 keer gelezen

NIEUWEGEIN •  Lucas de Waard (37 jaar) is de scriptschrijver van de 'Geina, de buurtsoap'. Hij is een getalenteerd schrijver en theatermaker van Nederlandse bodem. Door zijn ervaring en zijn passie voor comedy bleek Lucas de perfecte kandidaat voor script- en scenarioschrijver van de Nieuwegeinse buurtsoap. 

Lucas studeerde in 2009 af als theaterschrijver aan de schrijfopleiding in Utrecht, maar de laatste jaren schijft hij ook steeds vaker voor film- en televisieproducties. Zo werkte hij in september 2021 aan ‘Deep Shit’, een misdaadcomedyserie op BNNVARA, waar hij een deel van het script voor schreef.  

Gelijk enthousiast
"Na een meeting met Jorunn Labordus, de bedenker van de serie, en Oscar Kocken werd ik gelijk enthousiast van het idee van de buurtsoap", aldus Lucas. "Ik denk dat Jorunn een hele toffe en leuke manier heeft bedacht om iets voor de stad te doen en ik hoop dat mensen het leuk gaan vinden en erover gaan praten. Het is het maffe en humoristische karakter van de serie dat mij aanspreekt en enthousiast maakt".

Het schrijven van een scenario voor een serie die voor en door Nieuwegeiners wordt gemaakt is een leuke uitdaging, maar waar begin je? Met het beantwoorden van deze vraag heeft Lucas gelukkig veel hulp gehad van Oscar Kocken, die naast zijn werk aan de buurtsoap ook aan veel andere projecten van Nieuwegeinse bodem heeft meegewerkt.

Persoonlijke zoektocht
Oscar is met de inwoners van Nieuwegein in gesprek gegaan en de interviews en verhalen die daaruit voortkwamen, hebben de basis gelegd voor het schrijven van het script van de buurtsoap. Naast de interviews van Oscar heeft Lucas’ persoonlijke zoektocht uiteindelijk ook een groot deel van het verhaal van de serie geïnspireerd.

De hoofdrolspelers verhuizen naar Nieuwegein en hun verwondering voor de stad is vergelijkbaar met hoe Lucas de stad voor het eerst ontdekte door de verhalen die Oscar met hem deelde en de locaties en personages die hij tegenkwam tijdens zijn eigen onderzoek. 

Ontdekking van Nieuwegein
De ontdekking van Nieuwegein is dus een leuke verborgen boodschap in de serie die ook deels het persoonlijke verhaal van Lucas vertelt. "Ik kende zelf nog niemand in Nieuwegein dus ik vind het leuk dat de hoofdrolspelers dat ook meemaken. Daar zit voor mij een groot deel van de comedy van de serie".

Lucas hoopt dat hij een verhaal heeft geschreven waar Nieuwegein zich in herkent en dat het een leuke en vooral bijzondere manier gaat worden om het 50-jarige jubileum van de stad te vieren. Op 18 december betreden we samen met Lucas de wereld van ‘Geina, de buurtsoap’ tijdens de première van de serie in DE KOM.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Foto ter illustratie.
Inspectie plaatst zorgaanbieder Hamber onder toezicht Nieuws gisteren
• Park Oudegein waarin binnenkort een evenemententerrein wordt gerealiseerd.
Kogel is door de kerk: raad kiest voor evenementen in park Oudegein Nieuws gisteren
• Regenboogvlag.
Eerste Regenboogcafé in Nieuwegein: 'Leer jezelf en medemens beter kennen' Nieuws gisteren
• Landelijke finale van 'Jong Ondernemen' 2024.
Leerlingen Cals College Nieuwegein winnen landelijke finale van ondernemerswedstrijd Nieuws 18 apr, 16:47
• Deel van de wijk Rijnhuizen vanuit de lucht.
Nieuwbouwwijk Rijnhuizen krijgt ontmoetingsplek op plaats waar vroeger kasteel stond Nieuws 18 apr, 15:50
• De Beursfabriek, waar momenteel 200 asielzoekers worden opgevangen.
Nieuwegein gaat asielzoekers 6 maanden langer opvangen in De Beursfabriek Nieuws 18 apr, 15:00
• Op de Jutphasebrug zijn twee auto's op elkaar gebotst.
Botsing tussen twee auto's op Jutphasebrug, één persoon naar ziekenhuis 112 18 apr, 09:02
• De Nieuwegeinse band 'Dutchicana'.
Nieuwegeinse band 'Dutchicana' in finale van 'Battle of the Bands' Nieuws 17 apr, 17:03