<p>Studenten van 4Youth Nieuwegein in bibliotheek De tweede verdieping.</p>

Studenten van 4Youth Nieuwegein in bibliotheek De tweede verdieping.

(Foto: Aangeleverd)

Studenten helpen Nieuwegeinse jongeren met vragen over werk, studiefinanciering en toeslagen

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Sinds kort zijn ze twee keer per week te vinden in bibliotheek De tweede verdieping: de studenten van 4Youth Nieuwegein. Ze helpen jongeren met al hun financiële en juridische vragen. 


Vanaf hun eerste bijbaan moeten jongeren een aantal zaken zelf gaan regelen. Het contract met hun werkgever bijvoorbeeld, of het terugvragen van belasting. Wanneer ze 18 worden, komt daar hun zorgverzekering bij, en soms ook studiefinanciering en toeslagen.  

Laagdrempelig
Studente Juul van 4Youth Nieuwegein: “Als je 18 jaar wordt moet er opeens heel veel geregeld worden. En dat moet wel even goed gebeuren ook. De digitale overheid is dan best ingewikkeld. Hoe zorg je er nou voor dat je geen toeslagen misloopt? Wij kunnen je daar goed bij helpen.”

Juist omdat ze ook jong zijn kunnen de studenten jongeren extra goed helpen. “Wij staan als jongere dichtbij, daardoor is het laagdrempelig,” licht studente Yarely toe. “We snappen het want het is ook onze leefwereld”.

Haar medestudente Gracevie beaamt dit. “Jongeren voelen zich bij ons sneller op hun gemak. Het is makkelijker om op ons af te stappen dan op ouderen”.

De studenten hopen veel jongeren te kunnen helpen met hun vragen. Die hoeven trouwens niet alleen maar over geld te gaan. Juul: “Ook als je problemen hebt met het contract van je telefoonaanbieder of het aanvragen van je DigiD zijn we er voor je. Kom vooral langs”.

Elke dinsdag en donderdag in de bieb
De studenten houden elke dinsdag en donderdag van 15:30 tot 16:30 uur een kosteloos inloopspreekuur (zonder afspraak) in bibliotheek De tweede verdieping in Nieuwegein. Ze zijn te vinden in de Media Maker Space en ze zijn te herkennen aan de groene 4Youth-keycords.

4Youth Nieuwegein
4Youth Nieuwegein bestaat uit elf studenten van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening en is gestart in 2020. Het is een samenwerking tussen de Hogeschool Utrecht en MOvactor.

Online kunnen jongeren ook met vragen bij 4YOUth Nieuwegein terecht. Instagram, Facebook en LinkedIn: @4YOUthnieuwegein. Appen of bellen: 06 154 500 91.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten