Hannah fluit met begeleiding van haar moeder Linda op de piano.
Hannah fluit met begeleiding van haar moeder Linda op de piano. Foto: Louise Mastenbroek

Hannah (11) uit Nieuwegein geeft fluitconcert om geld in te zamelen voor Oekraïne

Algemeen 838 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Hannah Herrlitz (11) uit Nieuwegein geeft op 10 april een fluitconcert in De Rank om geld in te zamelen voor Oekraïne. “Ik wil me inzetten voor de vluchtelingen, maar ook mensen met muziek bij elkaar brengen”.

Hannah zag op televisie wat zich in Oekraïne afspeelt. “Ik vond het heel erg, maar kan er zelf niet veel aan doen”, zegt ze. Toch kreeg het 11-jarige meisje het idee om zelf geld in te gaan zamelen. En dat met iets wat ze graag doet: fluiten. 

Prijzen
De Nieuwegeinse is namelijk niet zomaar een fluitiste. Ze won met haar fluitspel al meerdere prijzen. Daarbij wist ze recentelijk een plaats in de finale te veroveren van de ‘International Flute Competition’, waar ze binnenkort zal strijden tegen fluitisten uit onder meer Polen, Estland en Oostenrijk.

Hannah krijgt les van de internationaal bekende fluitiste Berdien Stenberg, die ook meewerkt aan het benefietconcert. De moeder van Hannah (Linda Herrlitz-Biro) zal haar overigens begeleiden op de piano en haar zus Karolina danst erbij én presenteert het concert.

Tekst gaat verder onder de Facebook-post


Familiegeschiedenis
Wat de Oekraïners nu meemaken, kwam nog dichterbij door Hannah’s eigen familiegeschiedenis. Hannah’s opa van moederskant was een Hongaar. Hij moest in 1956 uit Boedapest vluchten voor de Russische tanks. Hannah’s vader is een Pool: ook zijn familie moest vluchten voor de Russen.

Het fluitconcert vinden plaats in De Rank in Nieuwegein. De keuze voor de kerkzaal was snel gemaakt, en dat was niet alleen vanwege de goede akoestiek. “Ik ben in deze kerk gedoopt. De kerk staat voor mij voor hoop en vrede”, vertelt Hannah. “Ik wil me inzetten voor de vluchtelingen, maar ook mensen met muziek bij elkaar brengen”.  

Zilveren dwarsfluit
Hannah kreeg toen ze vijf was haar eerste fluitlessen in kunstencentrum DE KOM. Ze begon op een plastic exemplaar, maar inmiddels heeft ze een echte zilveren dwarsfluit. “Deze is wat langer en zwaarder dan de vorige. Het echte zilver is goed voor de toon. Deze fluit klinkt open en vrolijk en ik kan sommige tonen er makkelijker mee spelen”, vertelt ze.

Informatie
Het benefietconcert van de 11-jarige Hannah vindt plaats op zondag 10 april om 14.00 uur én om 16.00 uur in De Rank (Lupinestraat 11) in Nieuwegein. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan Oekraïense vluchtelingen.

De entree is 12,50 euro per persoon, inclusief koffie en thee. Mail voor kaarten naar lindabiro@hotmail.com of bel met 06-41931039. Kaarten bestellen kan ook via deze link.

Louise Mastenbroek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Stadscentrum Nieuwegein.
Infocentrum City Nieuwegein en Duurzaamheidsloket dicht vanwege verhuizing Nieuws 19 uur geleden
• Plantjesmarkt bij Dorpshuis Fort Vreeswijk.
Op zoek naar kleurrijke zomerplantjes? Dan moet je dit weekend in Vreeswijk zijn Nieuws 19 uur geleden
• Yousry Elkashif met zijn lintje.
Nieuwegeinse Yousry kreeg een lintje en geeft daarom een feest: 'Geen woorden voor hoe blij ik ben' Nieuws 20 uur geleden
• Luc Demoulin, voorzitter van het St. Antonius Ziekenhuis.
Voorzitter van het St. Antonius Ziekenhuis Luc Demoulin vertrekt Nieuws 20 uur geleden
• Eikenprocessierupsen in een nest.
De eikenprocessierups is er weer: dit doet Nieuwegein om het beestje te bestrijden Nieuws 1 mei, 16:43
• De Wiersebrug in Nieuwegein.
Wiersebrug in Nieuwegein binnenkort dicht, verkeer wordt omgeleid Nieuws 1 mei, 16:12
Afbeelding
Op zoek naar een energiezuinige woning? Dan moet je in Nieuwegein zijn Nieuws 1 mei, 15:09
• Bibliotheek De tweede verdieping in het Stadshuis in Nieuwegein.
Bibliotheek Nieuwegein binnenkort dicht vanwege verbouwing Stadshuis Nieuws 1 mei, 14:39