<p>Bewoners hebben behoefte aan een supermarkt in of nabij de nieuwe woonwijk Blokhoeve.</p>

Bewoners hebben behoefte aan een supermarkt in of nabij de nieuwe woonwijk Blokhoeve.

Foto: stockfoto (123RF.com)

Nieuwegeinse wijk Blokhoeve krijgt tijdelijke Aldi-supermarkt

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Er komt een tijdelijke Aldi-supermarkt in de nieuwe woonwijk Blokhoeve. Dat valt te lezen in een brief van het college aan de Nieuwegeinse raad.


De reden hiervoor is dat de realisatie van een definitieve Aldi in Blokhoeve nog even op zich laat wachten. De bouw hiervan is onderdeel van de herontwikkeling van de wijk, waarbij een nieuw klimcentrum, fitness, Aldi-supermarkt en sociale- en vrije sector woningen worden gerealiseerd.

Klimhal
De realisatie van de supermarkt zit aan het einde van dit bouwproces. De bestaande klimhal kan namelijk pas worden gesloopt, nadat deze de nieuwe (nog te bouwen) locatie heeft betrokken. Daardoor kan het nog wel even duren voordat de definitieve Aldi gereed is. Dit zal naar verwachting niet eerder zijn dan in 2026.

Om die reden heeft de supermarktketen aan de gemeente Nieuwegein gevraagd of het mogelijk is om in de tussentijd een tijdelijke Aldi te realiseren op het braakliggend terrein aan de oostzijde van de grote parkeerplaats aan de Blokhoeve.

Behoefte aan supermarkt in de wijk
Vanwege de bestaande behoefte van inwoners aan een supermarkt in of nabij de nieuwe woonwijk, heeft het college besloten hier medewerking aan te verlenen. Voor een termijn van maximaal vijf jaar zal dit terrein verhuurd worden aan de Aldi. De supermarktketen zal hierop een tijdelijke winkel met eigen parkeerterrein realiseren.

De realisatie van de tijdelijke Aldi zal in het tweede deel van 2022 plaatsvinden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten