Afbeelding

Stemmen staken in Nieuwegeinse raad om onderzoek naar pendelbus Rijnhuizen

Algemeen 493 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Op dit moment is de helft van de Nieuwegeinse gemeenteraad voor een onderzoek naar de haalbaarheid van een pendelbus die de nieuwbouwwijk Rijnhuizen verbindt met de school Zuiderkroon. Zolang de tijdelijke school in Rijnhuizen er nog niet is zouden meerdere bussen ingezet kunnen worden om leerlingen te vervoeren. Donderdag in de extra raad wordt opnieuw gestemd over wel of niet een onderzoek.

De PvdA diende gisteravond een motie in om een onderzoek los te krijgen. Volgens raadslid voor de sociaal-democraten Holtermann zou er voor zeker enkele tientallen leerlingen behoefte zijn aan een bus die hen tijdelijk van de wijk Rijnhuizen naar de Zuiderkroon kan brengen. Dit zou ongeveer een jaar gaan duren. 

De VVD is tegen zo’n onderzoek. Ook Bakhtali (Stadspartij Núwegein) vindt een onderzoek niet nodig. ,,Onderzoek is ook niet gratis,’’ zei zij. Nog een tegenstander is Verhoeve (D66). ,,Busjes bij de Zuiderkroon, ik moet er niet aan denken met de verkeerssituatie daar.’’ Voorthuijsen (Christen Unie) ziet meer in een goede fietsroute en ziet daarom af van steun voor de motie. Gathier (GroenLinks) is voor een pendelbus mits die elektrisch is. Derriks (de Unie) waarschuwde dat de vervoerders nog geen elektrische bussen hebben.

De voorstanders lieten zich niet zo veel horen, tot het tot stemming kwam. Zestien leden van de gemeenteraad stemden gisteren voor de motie, zestien tegen. Voorzitter van de raad, Frans Backhuijs, kondigde aan dat de motie a.s. donderdag opnieuw in stemming wordt gebracht. Wethouder Bamberg staat welwillend tegenover een eventueel onderzoek. Hij laat het aan de raad of het onderzoek er komt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Jongerenplek om te hangen en gamen geopend op Nieuwegeins buurtplein Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwegeinse vader blijft verantwoordelijkheid voor bijna fataal hersenletsel bij zoontje stellig ontkennen, OM eist 5 jaar cel Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Wim uit Nieuwegein doet met zijn uitvinding 'de tafelkoeler' mee aan SBS6-programma Nieuws 8 jun., 13:22
Afbeelding
Nieuwegeins festival 'Geinbeat' gaat dit jaar door op een nieuwe locatie Nieuws 8 jun., 10:17
Afbeelding
Wordt Nieuwegein host van de Hasbro Spelen? De stad neemt het op tegen vier andere plaatsen Nieuws 8 jun., 09:54
Afbeelding
Inbreker tijgert door huisartsenpraktijk in Nieuwegein en steelt geld uit kluis Nieuws 8 jun., 09:33
Afbeelding
Met zelfgemaakte brug slaan inbrekers toe bij volkstuintjes Nieuwegein: 'Ben er narrig van' MET VIDEO 8 jun., 09:21
Afbeelding
Nieuw eetinitiatief op Nieuwegeins buurtplein moet contact tussen bewoners stimuleren Nieuws 7 jun., 16:05