•Deze acht enthousiaste vrijwilligers gaan op huisbezoek bij 75-plussers in de wijk Galecop. Postbode John staat midden op de achterste rij, met geruite bloes aan.
•Deze acht enthousiaste vrijwilligers gaan op huisbezoek bij 75-plussers in de wijk Galecop. Postbode John staat midden op de achterste rij, met geruite bloes aan. Foto: Johan Nebbeling

Postbode John bezoekt 75-pussers in Galecop

Nieuws 1.620 keer gelezen

“Ik ben benieuwd wat ouderen missen in de wijk en wat ze nodig hebben”

NIEUWEGEIN • John Borst (63) is één van de vrijwilligers die op huisbezoek gaat bij 75-plussers in Galecop. Dat doet hij voor een project dat Welzijnsorganisatie Movactor, en Vrijwilligershuis, samen uitvoeren in opdracht van de gemeente Nieuwegein. “Ik ben sinds kort postbode in Galecop en ken de wijk al goed. Vandaar dat ik me geen moment hoefde te bedenken me aan te melden als vrijwilliger voor de huisbezoeken,” vertelt Borst.

Het project Huisbezoek 75+ Galecop is er om te onderzoeken waar ouderen behoefte aan hebben en of ze ook weten welke voorzieningen er zijn. Galecop is de eerste wijk die aan de beurt komt en het project loopt door tot februari. John Borst: “De groep met vrijwilligers is divers, net als Galecop zelf. We hebben twee cursusdagen gehad. Dat was leuk en leerzaam. We deden rollenspelen met situaties die we in het echt kunnen tegenkomen en hebben uitleg gekregen over de bedoeling. Dat wat belangrijk is, schrijven we op en geven we door aan Movactor. Er kan dan serieus iets mee gedaan worden.”

Onder de mensen blijven

Voor iedereen is het belangrijk om mee te doen in de samenleving. John Borst: “Meedoen kan op veel verschillende manieren en zeker niet alleen met werk. Wij komen langs om uit te zoeken of de ouderen in Nieuwegein gelukkig zijn, wat ze doen overdag en of ze sociale contacten hebben. Het grappige is, dat dit voor mijzelf ook een manier is om mee te doen. Naast mijn baan ben ik ook al 40 jaar scheidsrechter bij de volleybalvereniging. Zo blijf je onder de mensen.”

Warm hart voor Nieuwegein

Borst woont al zijn hele leven in Nieuwegein. Hij draagt de stad een warm hart toe en is erg benieuwd hoe het met de ouderen gaat. Hij vertelt: “Ik weet dat heel veel ouderen zelfstandig zijn en een vol leven hebben. Dat zie ik als ik de post rondbreng. Maar dan kan nog zijn dat iemand een traplift nodig heeft, of een hulp in de huishouding. Ik noem maar iets. Wat we ook willen vragen is of bekend is war er allemaal in De Boog georganiseerd wordt en of ze daar wel eens naartoe gaan.”

Om een legitimatiebewijs vragen 

Borst wil benadrukken dat mensen niet zomaar voor iedereen de deur open moeten doen die zegt te komen voor een huisbezoek. “We gaan alleen langs op afspraak en hebben een legitimatiebewijs bij ons. Daar mag naar gevraagd worden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Tex en zijn moeder Bionda met truien Smile 2 Support.
Tex (7) en moeder Bionda ontwerpen trui tegen kinderkanker: 'Smile staat voor veerkracht' Nieuws 18 mei, 08:55
• Een kaart uit de 17e eeuw met de kastelen Nes (Rijnestein) en Gendt (Rijnenburg).
Nieuw boek onthult geschiedenis van de Nedereindsebuurt Nieuwegein Nieuws 17 mei, 16:49
• Nieuwegein Diamonds.
Internationaal softbaltoernooi bij Nieuwegein Diamonds Nieuws 17 mei, 15:57
• Foto ter illustratie.
Burgemeester Nieuwegein over zwerfafval: 'Geen 1000 euro boete voor boterhamzakje, maar educatie' Nieuws 17 mei, 14:30
• Fête Magnifique van Circus Snor.
Circus Snor komt naar Nieuwegein met 'onvergetelijke circuservaring' Nieuws 17 mei, 12:31
• Place du Tetre in Parijs.
Proef de Franse cultuur tijdens Vive la France in Fort Jutphaas Nieuws 17 mei, 12:27
• Wheels4Freedom.
Sponsorrit Motorclub Nieuwegein: opbrengst naar Wheels4freedom Nieuws 17 mei, 12:11
• Creatieve oplossing om het hoofd droog te houden tijdens de Avondvierdaagse in Nieuwegein (2024).
Poncho's, paraplu's en pret: dit was de Avondvierdaagse in Nieuwegein FOTOREPORTAGE VIDEO 17 mei, 10:22