• Wethouders Ellie Eggengoor (links) en Marieke Schouten onthullen het nieuwe logo van de Zeepfabriek.
• Wethouders Ellie Eggengoor (links) en Marieke Schouten onthullen het nieuwe logo van de Zeepfabriek. Foto: Aangeleverd
MET VIDEO

Officiële opening verhuurlocatie Zeepfabriek: ‘Stimuleren plannen voor start-ups’

Nieuws 396 keer gelezen

NIEUWEGEIN • De tijdelijke verhuurlocatie in de Zeepfabriek werd op maandag 29 april officieel geopend door wethouder Ellie Eggengoor. Inmiddels zijn hier twaalf ondernemers en bedrijven aan het werk. 

Ecolab is weliswaar vertrokken, maar de gebouwen van de Zeepfabriek blijven niet leegstaan. Tijdens de voorbereiding van de gebiedsontwikkeling zijn er ruimtes in verschillende gebouwen van het fabriekscomplex te huur. 

“Het is goed om te zien dat er weer bedrijvigheid is op dit terrein”, zegt Eggengoor over de start van de tijdelijke verhuur. “Het past bij Nieuwegein dat we ruimte maken voor werkgelegenheid, waar dat mogelijk is.” 

Industrieel erfgoed 

De gemeente Nieuwegein en Ecolab hebben begin dit jaar samen besloten om de gebouwen van de Zeepfabriek tijdelijk te verhuren. Zodat de fabriek tijdens de voorbereiding van de gebiedsontwikkeling gebruikt wordt. Dat is goed voor het behoud van het industrieel erfgoed. 

Van sloopkamer tot rolstoelvoetbal

Leegstandsbeheerder VPS verzorgt de tijdelijke verhuur. Zo is er een ontwikkelaar voor speelplaatsinrichtingen en iemand die zich richt op rolstoelvoetbaltechniek. Verder is er een rage room (sloopkamer) en zijn er diverse studio’s voor creatieve ondernemers. 

Mooie kans voor bedrijven

Eggengoor gaf het startschot van de tijdelijke verhuur. “De Zeepfabriek is een mooie kans voor bedrijven die net zijn gestart en behoefte hebben aan een betaalbare, flexibele werkruimte. Graag stimuleren we de plannen van start-ups. Vernieuwing ‘van onderop’ zien we als een belangrijke voorwaarde voor een gezonde lokale economie. Deze kleine bedrijven zijn vernieuwend en hebben de potentie om snel te groeien. De Zeepfabriek is dan een uitgelezen plek.” 

Logo 

Het startschot voor de tijdelijke verhuur werd gegeven in bijzijn van collega-wethouder Marieke Schouten. Samen met Eggengoor onthulde ze het logo voor de gebiedsontwikkeling van de Zeepfabriek. Daarna brachten ze samen een aantal start-ups en andere ondernemers een bezoek om te kijken hoe het hen tot nu toe bevalt en waar ze aan werken. 

Behoeftes ondernemers

De Zeepfabriek was voor Nieuwegein vroeger een grote werkgever. En nu wordt deze plek weer een locatie van bedrijvigheid. Het komende jaar, en mogelijk langer, in een tijdelijke setting. 

Eggengoor: “Dit gebeurt met de ambitie om ook in de herontwikkeling van het gebied ruimte te houden voor ondernemerschap. Dankzij de tijdelijke verhuur is het mogelijk om in de praktijk te peilen hoe groot de behoefte aan werkruimtes zoals hier is. En wat de ondernemers nodig hebben om hun werk te kunnen doen.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Tex en zijn moeder Bionda met truien Smile 2 Support.
Tex (7) en moeder Bionda ontwerpen trui tegen kinderkanker: 'Smile staat voor veerkracht' Nieuws 18 mei, 08:55
• Een kaart uit de 17e eeuw met de kastelen Nes (Rijnestein) en Gendt (Rijnenburg).
Nieuw boek onthult geschiedenis van de Nedereindsebuurt Nieuwegein Nieuws 17 mei, 16:49
• Nieuwegein Diamonds.
Internationaal softbaltoernooi bij Nieuwegein Diamonds Nieuws 17 mei, 15:57
• Foto ter illustratie.
Burgemeester Nieuwegein over zwerfafval: 'Geen 1000 euro boete voor boterhamzakje, maar educatie' Nieuws 17 mei, 14:30
• Fête Magnifique van Circus Snor.
Circus Snor komt naar Nieuwegein met 'onvergetelijke circuservaring' Nieuws 17 mei, 12:31
• Place du Tetre in Parijs.
Proef de Franse cultuur tijdens Vive la France in Fort Jutphaas Nieuws 17 mei, 12:27
• Wheels4Freedom.
Sponsorrit Motorclub Nieuwegein: opbrengst naar Wheels4freedom Nieuws 17 mei, 12:11
• Creatieve oplossing om het hoofd droog te houden tijdens de Avondvierdaagse in Nieuwegein (2024).
Poncho's, paraplu's en pret: dit was de Avondvierdaagse in Nieuwegein FOTOREPORTAGE VIDEO 17 mei, 10:22