Foto: stockfoto (123RF.com)

VSV Vreeswijk komend seizoen zonder eerste elftal vanwege gebrek aan selectiespelers

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWEGEIN • Het bestuur van VSV Vreeswijk heeft besloten dat het eerste voetbalelftal komend seizoen niet zal uitkomen in de derde klasse D van de zondagcompetitie van de KNVB. Dit vanwege het gebrek aan selectiespelers.


“Na drie verdienstelijke seizoenen in de derde klasse is het een even pijnlijke als helaas ook onvermijdelijke beslissing”, aldus het bestuur van de Nieuwegeinse voetbalclub. 

Selectie houdt het voor gezien
Het eerste elftal van VSV Vreeswijk kon niet meer op de been worden gebracht, omdat nagenoeg de gehele selectie van de club het voor gezien hield. Er gingen maar liefst vier spelers met trainer Ronald Cornet mee naar Zwaluwen Utrecht 1911, terwijl vier anderen kozen voor het zaterdagelftal van JSV, waar Henri Berghoef de nieuwe trainer is.

Weer anderen besloten volgend seizoen uit te komen voor Benschop en Nieuw Utrecht. Nick van Rooijen gaat spelen bij Veenendaal. 

‘Een bittere pil’
Het besluit is volgens het bestuur “een bittere pil voor de vereniging, trouwe supporters en degenen die het eerste elftal jarenlang tot steun zijn geweest”.

Ook trainer Arie Koning die komend seizoen trainer zou zijn van het eerste elftal is teleurgesteld: “Helaas moest mijn contract, dat ik in februari met zoveel plezier had ondertekend, weer worden verbroken. Heel jammer, maar het is niet anders.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten